(Getty Images)

Kate og William venter barn

Hertuginnen er innlagt på sykehus i London.

(SIDE2): Britiske hertuginne Catherine og prins William venter barn.

Hertuginnen innlagt
Kate er nå innlagt på sykehus i London, etter å ha fått alvorlig svangerskapskvalme (hyperemesis gravidarum). Paret var hjemme hos Kates foreldre i Bucklebury da hun ble syk og måtte til sykehus. William er på sykehuset sammen med henne nå.

- Hertuginnen ble i ettermiddag innlagt ved King Edward VII-sykehuset i London med alvorlig svangerskapskvalme. Ettersom graviditeten er på et tidlig stadium er det forventet at hennes kongelige høyhet vil bli værende der i flere dager, heter det i en pressemelding fra St James's Palace, gjengitt av BBC.

Det er ikke kjent hvor langt hertuginnen er kommet i svangerskapet, men antas at hun er under 12 uker på vei.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Alvorlig svangerskapskvalme eller hyperemesis gravidarum (HG) rammer 0,5-2 % av alle gravide, og er en potensielt livsfarlig tilstand, ifølge FHI (Folkehelseinstituttet).

«Årsaken til sykdommen er ukjent, men det finnes mange hypoteser. Man trodde lenge HG hadde psykososiale årsaker, men etter hvert har man hellet mot en biologisk forklaringsmodell. I ulike epidemiologiske studier er det vist at HG forekommer hyppigere hos førstegangsgravide, unge mødre, ved flerlingesvangerskap og trofoblast (morkake-) sykdom. Videre er HG assosiert med jentefoster, redusert fødselsvekt, tidligere HG og økt inntak av mettet fett», opplyses det på FHI`s nettsider.

Gratulasjoner strømmer til
Det var på parets egne nettsider at nyheten ble avslørt.

«Hertugen og hertuginnen av Cambridge er svært glade for å kunngjøre at hertuginnen av Cambridge er gravid. Dronningen, hertugen av Edinburgh, prinsen av Wales, hertuginnen av Cornwall, prins Harry og medlemmer av begge familier er lykkelige over nyheten», melder slottet.

Statsminister David Cameron er blant dem som gratulerer.

- Nyheten om at hertugen og hertuginnen av Cambridge venter barn gjør meg glad. De kommer til å bli fantastiske foreldre, skriver han på Twitter.

Ryktene har gått
Catherine giftet seg med William, som er nummer to i arverekken til den britiske tronen, i april i fjor.

Ryktene om at hertuginnen av Cambridge venter barn har dukket opp med jevne mellomrom, og samtidig har de britiske kongereportere vært nærmest samstemte i synet på at William og Kate ville vente med barn til etter at dronning Elizabeths feiring av sitt 60-årsjubileum som monark er over, for ikke å stjele oppmerksomhet fra all festivitasen.

Barnet til Kate og WIlliam vil få en tredjeplass i arverekken, og blir dronningens oldebarn.

Forrige gang en sittende monark fikk leve til å møte et oldebarn som vil bli en direkte arvtager av tronen var for nesten 120 år siden.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN