BLOGG SHOUT Detsvartehull: Deltidspappa? (0)
NOSTALGI: Dette er noen av produktene vi elsket på 1980- og 1990-tallet.
NOSTALGI: Dette er noen av produktene vi elsket på 1980- og 1990-tallet. (Instagram)

Husker du dette lørdagsgodtet?

Bli med på vår lille reise tilbake i tid.

(SIDE2): Året er for eksempel 1992. Roen senker seg i huset. Klokken nærmer seg 18. Endelig er det tid for Barne-TV. Og ikke bare Barne-TV, nei, i dag er det lørdag. Lørdags-Barne-TV er noe helt spesielt. Både fordi vi får se andre programmer enn ellers i uka, men først og fremst fordi vi snart skal få lørdagsgodt!

I skålen med godteri ligger det mye fristende. Tusenfryd-pastiller, Disney-sjokolade og kanskje en Bugg?

Følelsen av å være liten og kose seg på lørdagskveldene får vi ikke tilbake. Men vi har prøvd å gjenskape noen av minnene ved å hente fram bilder av godteri de fleste elsket den gang.

Les også:
10 ting vi eide på 1990-tallet
15 ting vi gjorde på skolen på 1990-tallet
25 ting vi gjorde før, men ikke gjør lenger

1. Tusenfryd

Disse fruktpastillene var en slager hos mange barn. Pastillene fulgte også med i enkelte Barne-TV-poser, som var et populært fenomen. I Barne-TV-posene kunne du finne ulike typer godteri, så du (det vil si foreldrene dine) slapp strevet med å finne godteri selv.

2. Disney Family

Mange hyler bare de hører navnet på denne sjokoladen. Melkesjokoladen med et lag hvit sjokolade formet som en Disney-figur har fått legendestatus blant nostalgikere. Og vi som rakk å oppleve sjokoladen før den ble tatt fra oss, husker hvor vanskelig det var å spise rundt figuren uten å ødelegge den.

3. Bugg

En gang i tiden var Bugg valutaen vår. Hadde du fått fem kroner, vel, da hadde du råd til ti(!) Bugg. Den søte tyggegummien var herlig, selv om smaken ikke varte så lenge.

4. Søte bjørner

I ettertid ser vi at bjørnene ærlig talt ikke var særlig søte. Men godteriet, det var søtt. Eller du kunne kjøpe den salte varianten, hvis du foretrakk det. En stor hit blant lørdagsgodtet var det i hvert fall.

5. Snører

Noe av det kuleste som fantes, var godteri som kunne brukes til mer enn å spise. Det var ikke delikat, og heller ikke spesielt hygienisk, men du verden så mye vi kunne bruke disse snørene til før vi spiste dem.

6. Fløyte-kjærlighet

Dette var også godteri som kunne brukes til flere ting. For ikke bare var det en kjærlighet, det var en fløyte også. Og du kunne faktisk spille på fløyta. Nydelig lyd ble det strengt tatt ikke, men ganske gøy likevel.


7. Saltsild og Sursild

Mye av godteriet på denne listen ville muligens vært en skuffelse å spise i dag. Men disse sildene kunne muligens vært skikkelig gode i dag også.

8. Hockeypulver

Det var bare de aller tøffeste som turte å begi seg ut på en runde med Hockeypulver. Det var tross alt «supersalt».

Et bilde publisert av J E C Δ (@missdivko) torsdag 09. April. 2015 PDT

9. Sjoko-vikinger

Vi kan egentlig forstå at dette forsvant fra markedet, selv om en stemme langt inni hodet sier at det var godt. Sjoko-vikinger var grove knekkebrød med sjokolade på. Litt sånn som dansk sjokoladepålegg, altså.

Et bilde publisert av moccamoe (@moccamoe) onsdag 01. Aug.. 2012 PDT

10. Kjeft

Lørdagsgodtet ble ikke perfekt uten noe godt å drikke til. Kjeft-bokser var noe av det beste vi kunne få - og vitsen om hvorvidt vi virkelig ønsket Kjeft døde ikke før boksene forsvant.

Et bilde publisert av Yvonne (@ylle88) lørdag 07. Juni. 2014 PDT

11. Sjokomelk

Dette produktet fins fremdeles - men var den virkelig så tykk og søt den gang? Sannsynligvis er svaret ja ... Boksen med den blide kua er imidlertid byttet ut, og vi får en god følelse i magen av å se den igjen.

12. Fanta

Før vi begynte å like kullsyre, foretrakk vi Fanta-bokser uten kullsyre. Boksene fantes i mange smaker, og sugerørene var uendelig mye lettere å få på plass enn Capri-Sonne-posene barna digger i dag.

13. Milk Shake

Når vi ble lei av sjokolademelk, var Milk Shake et spennende alternativ. Det var riktig nok bare sjokolademelk med skum, men fantastisk godt likevel.

14. Flux fluortablett

Før vi fikk gå til sengs, måtte vi ta en smilende fluortablett. For ja, fluortablettene var formet som et smilende ansikt.

Les også: Slik valgte vi ektefelle i 1939 sammenlignet med i dag

Les også: Gylne Tider har samlet alle stjernene du elsket og hatet på 90-tallet i samme video

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.