BLOGG SHOUT Damerisinbestealder: Gifte meg med legen min? (0)
(NRK)

Her setter André (26) et skudd

Rusmisbrukeren fra Namsos bruker pengene på speed, dyre sigarer og sushi.

(SIDE2): - Jeg hadde en tung depressiv periode i tenårene, og speeden ble en trøst. Nå er forholdet mitt til speed som et kjærlighetsforhold, sier André.

I NRK-serien «Leo og de utstøtte» forteller han åpnet om hvordan det er å være narkoman og hjemløs, og setter til og med et skudd foran kamera.

- Jeg angrer ikke på at jeg prøvde det, uttaler han.

I nesten ti år har André vært avhengig av narkotika, nærmere bestemt speed. Som 17-åring satte han sitt første skudd og han har ingen planer om å slutte og ruse seg. Speed er et sentralstimulerende psykoaktivt stoff som ofte gir brukeren mental klarhet og våkenhet, økt energinivå, oppstemthet og utholdenhet. Dette gjør at André ofte kan gå i dagevis uten å sove og sover i snitt 25 timer hver uke.

Se hele intervjuet med André her.

Sushi og sigarer
Den 26 år gamle rusmisbrukeren kommer opprinnelig fra Namsos, men oppholder seg for tiden i Oslo. Hver måned får han utbetalt omkring 10.500 kroner i arbeidsavklaringspenger fra NAV, men bruker opp disse i løpet av kort tid da han, foruten de narkotiske stoffene, har noen svært kostbare vaner.

- Jeg er veldig glad i sigarer i hundrekronersklassen, opplyser André, som også forteller at han synes sushi er godt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Usminket utgave
Da han setter skuddet foran åpen kamera opplyser André at det er 15 timer siden sist han ruset seg. Han forteller videre at han kjenner rusen nesten umiddelbart etter å ha injisert innholdet i nåla inn i kroppen.

Foruten å vise at André setter et skudd er kamerateamet til stede når den narkomane 26-åringen kjøper dop.

- Serien har som mål å vise en usminket utgave av unge folk som lever på siden av samfunnet. Dette er folk man sjelden får et innblikk i hvordan lever og rusen er en veldig stor del av André sitt liv og derfor har vi valgt å vise at han setter et skudd, sier NRK UNG redaktøren, Håkon Moslet, til Side2.

Leo og de utstøtte er en nettserie i fem deler hvor man blir kjent med unge mennesker som lever i samfunnets ytterkanter. I første episode stifter man bekjentskap med Natalie, som er en shemale og videoen har vakt interesse.

- Er det et behov for å lage TV-program som sjokkerer for å fange unges oppmerksomhet?

- Det er mye mulig, men vi har ikke vært opptatt av å sjokkere med denne serien. Vi har vært opptatt av å vise hvordan noen unge folk lever. Vi har lyst til å vise at de er mennesker og jeg synes Leo møter disse personene med stor respekt. Å sjokkere har ikke vært motivet, svarer Moslet.

En ny episode av «Leo og de utstøtte» legges ut på P3 hver tirsdag kl. 10:00.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN