HER ER BORAT: Erik Helleskov hadde et iskaldt møte med fjorden.
HER ER BORAT: Erik Helleskov hadde et iskaldt møte med fjorden. Foto: Angelica Kvernø

Her er Hurtig-Borat

- Det skjedde litt spontant, sier Erik Helleskov Hansen om Borat-stuntet foran Hurtigruten.

(SIDE2:) Søndag kunne ivrige tittere av NRKs «Hurtigruten» plutseiig se selveste Borat dukke opp langs skutesiden rett før båten skulle stevne inn Trollfjorden.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ikke mye i bruk
- Jeg fikk Borat-drakten i julegave av han som kjørte båten, Robin Berg, for to år siden. Meningen var å bruke den når vi er ute og står vannski, men den har ikke vært mye i bruk før nå, humrer Erik Hansen (18) på telefonen.

Hansen og vennegjengen hans på fem personer er fra Stokmarknes og er drevne på vannski og wakeboard. Torsdag var noen av dem ferdig med siste eksamen på skolen. Det skulle de feire litt, forteller venninnen Angelica Kværne.

Når vi treffer på Erik, sitter han på toget til Rygge flystasjon der han skal gjennom en måneds opptak til flygerskolen.

Ikke badetemperatur
- Det var litt derfor vi gjorde dette også. Vi hadde planlagt å stå på ski, og har ofte møtt Hurtigruten før, men tanken om Borat-drakten var litt spontan. Vi tenkte det var artig, sier han. Egentlig skulle også Thomas Bentzen fulgt med i gorilladrakt, men han falt av ganske tidlig.

Siden dette er vannet rundt Stokmarknes, er det mildt sagt ikke milde badetemperaturer vi snakker om.

- Det var iskaldt. Vi pleier jo å ha på våtdrakt. Jeg må si at da jeg satt på rekka og så Hurtigruta komme og sola var gått ned, så tenkte jeg på om jeg virkelig skulle, sier Erik Hansen som anslår han var ute i et snaut kvarter.

- Da var jeg så skjelven at det var på tide å komme opp.

Her ser du gutta i sving som Gorillaen og Borat (Gorilla-Bentzen nådde dessverre ikke til båtsiden)

Båten lå stille
Han vil gjerne presisere at Hurtigruten lå stille da Borat dukket opp foran båten. Han og vennegjengen tok ingen sjanser med et skip i bevegelse.

Han forteller at han ikke tenkte så mye på reaksjonene da han sto i den iskalde sjøsprøyten med minimal bekledning, men responsen fra venner og kjente var umiddelbar.

- Telefonene til alle gikk varme ombord med en gang jeg kom opp, sier han. Så har da også 2,6 millioner nordmenn sett «Hurtigruten» på NRK i løpet av helgen. Selv har Erik bare sett littegrann på YouTube.

Men han tar sine 15 minutters berømmelse med god humor.

- Jeg vil sende en takk til Robin Berg som kjørte båten og som sitter og leser til eksamen nå, sier han.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN