BLOGG SHOUT Kaosverden89: God morgen (0)
Astrid Smeplass (20) slapp låta «Think Before I Talk» på fredag.
Astrid Smeplass (20) slapp låta «Think Before I Talk» på fredag. Foto: Gitte Johannessen (NTB scanpix)

Astrid S: - Jeg gir mer faen

- I fjor var jeg mer nervøs for anmeldelser. Jeg gir mer faen i år, sier Astrid Smeplass.

Fredag slapp hun sin nye låt «Think Before I Talk», og da er alle klare til å mene. Det har hun større avstand til nå, forklarer Astrid S, som er blitt verdensstjerne og vant til oppmerksomhet av alle slag.

- Det handler om hva som er viktig, og hva jeg bruker energi på. Det viktigste er at fansen synes det er fett, sier Astrid S, som er kjent for å følge opp fansen på sosiale medier.

Les også: Astrid S på topp på Spotify

Når hun er klar for verdensturné i september, er det med egen fotograf - i tillegg til band, turnémanager og sjåfør. I mellomtiden får plateselskapets utsendte i oppgave å fotografere en rødkledd Astrid S på Oslo S - et bilde som får nær 24.000 Instagram-likes på de første fem timene.

Svarte på Jodel

- Hvor mye følger du med? Leser du stjernespådommene i storaviser - som utroper at du snart er verdensstjerne - eller fans som på nettfora erklærer at de er "besatt" av deg?

- Fanforum kan være kjempeskummelt, ler Astrid og sier at hun "liker best å holde litt avstand" til både ros og ris.

Tidligere i uka, holdt hun imidlertid ikke avstand. Astrid S skapte storm på sosiale medier da hun valgte å svare på et innlegg som handlet om henne.

Les mer: Astrid S reiser på verdensturné

I kanalen «Kjendisgossip» på det sosiale mediet Jodel, der man kan poste anonyme meldinger, var det en bruker som skrev at Astrid S var observert gående ned Karl Johan med en livvakt. 

Det lot ikke Astrid S stå uimotsagt. Hun postet to bilder der hun spøkefullt avkreftet at hun gikk med én livvakt - hun hadde fire.

SVARTE: Slik responderte Astrid S på Jodelen som ble postet om henne.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Bildene til Astrid fikk over tusen «upvotes» og kommentarene haglet inn:

«Dette er det beste jeg har sett på Jodel noensinne» kommenter en bruker.

«Du vant Jodel der» skrive en annen.

730.no har også lagt ut Jodel-seansen på Instagram, og det innlegget har over 8000 likes.

Plot twist 🔥 (sveip ➡️)

A post shared by 730.no (@730no) on Aug 22, 2017 at 10:47am PDT

Astrid Smeplass (20) liker farger - og stilte i rødt foran lillaskimrende vegg. Det ble også foreviget for Instagram-kontoen hennes. På USA-turneen tar hun med egen fotograf - mens Universals utsendte fikk duge i Oslo torsdag.

- Ikke egosentrisk

Det er imidlertid når Astrid S står på scenen og ser utover folkehavet at hun best føler på hvordan hun når ut, sier hun til NTB:

- Det kan virke egosentrisk å være artist, men det er langt mer enn det. Når du ser utover og det er unge fra ulike kulturer, bakgrunner, legninger, etnisiteter som alle kommer og synger med på samme låt. Da ser du mangfoldet. De som følger meg, er blitt en vennegjeng - og det synes jeg er sinnssykt fint. De avtaler for eksempel å møtes på en bestemt konsert.

- Har de gitt seg selv noe navn?

Hun ler, sier hun ikke kan bekrefte det, men at hun tror de kaller seg for "Astridnauts eller noe sånt noe".

Softa o chilla

Et innlegg delt av astrid s (@astridsofficial) onsdag 16. Aug.. 2017 PDT

- Som en klassetur

Siste augusthelgen er frihelg for Astrid Smeplass, som reiser hjem til Trøndelag for å tilbringe tid med familien før det er ut på tur fra 2. september.

- Vi kaller det verdensturné, men det er kanskje å ta i litt, medgir Astrid S og forteller at det dreier seg om Nord-Amerika, mye av Europa og Storbritannia og New Zealand - ispedd hennes første norgesturné siden hun var 17 år. I alt 36 opptredener lister Universal opp. Dette er første gang hun headliner sin egen turné i USA og Astrid S føler presset.

- Det er et større ansvar. Da kommer folk som har brukt penger de har jobbet for til å komme og høre på meg, sier Astrid S, og sier at hun reiser i en liten van med køysenger og uten å ta inn på hotell.

- Det er lite fancy! Det er som å være på klassetur, og om bord spiller vi kort og Ludo og ser på filmer. Når vi er på farten, handler det om soving, spising og synging.

Les også:Sjekk ut bildene fra musikkvideoen til Astrid S' «Breathe»

Cameleon

Et innlegg delt av astrid s (@astridsofficial) torsdag 24. Aug.. 2017 PDT

- Jeg snakker først

Den nye singelen kommer bare to måneder etter at Astrid S slapp EP-en "Party's Over" med låten "Such A Boy" , som ble en stor suksess - og fremdeles er på 2. plass på VG-listen. Dermed fikk EP-en lenger levetid enn beregnet.

- Det er et luksusproblem, ler Astrid S, som har tenkt å fortsette å slippe låt for låt. Noe debutalbum er ennå ikke meldt. I mellomtiden samler hun ideer på mobiltelefonen. Lar seg inspirere av ting som skjer i livet sitt, av mennesker hun møter, ting hun overhører, og prøver å knytte det til seg selv.

- Da føles det ekstra fint når du hører låten. "Think Before I Talk" handler om at man noen ganger er sint, lei seg, såret eller frustrert og kan si ting man ikke helt mener.

- Gjør du som du prøver å råde til i låten - å tenke seg litt mer om?

- Nei! Jeg snakker først og tenker etterpå. Jeg er impulsiv selv, og synes det er morsomt med folk som er uforsiktige og gønner på.

Min første festival i Danmark!!!!! 🇩🇰❤️ 🎥 / @danielbuchwald

Et innlegg delt av astrid s (@astridsofficial) torsdag 10. Aug.. 2017 PDT

Her opptrer Astrid S i Norge

* 25. oktober - Samfundet, Trondheim

* 26. oktober - Kick Scene, Kristiansand

* 27. oktober - Folken, Stavanger

* 28. oktober - Maritim Hall, Haugesund

* 15. november - Sentrum Scene, Oslo

* 16. november - Huset, Gjøvik

* 18. november - Brygga kultursal, Halden

* 22. november - Terminalen, Ålesund

* 23. november - Rokken, Volda

* 24. november - Meieriet, Sogndal

* 25. november - USF Verftet, Bergen

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.