BLOGG SHOUT Fullstendigkaos: Vakre, stygge mennesker (4)
EKTE: Sherri Stoner spilte inn store deler av Ariels scener, før animatørene etterlignet hennes bevegelser på papiret. Dette er scenen hvor Ariel er i hulen sin og skal synge «Part of Your World»/«Det er min drøm».
EKTE: Sherri Stoner spilte inn store deler av Ariels scener, før animatørene etterlignet hennes bevegelser på papiret. Dette er scenen hvor Ariel er i hulen sin og skal synge «Part of Your World»/«Det er min drøm». (YouTube)

17 ting du neppe visste om Disneys prinsesser

Vet du hvor gammel Snøhvit er? Eller hvilken prinsesse som sier minst?

(SIDE2): Småjentene elsker dem, men også de fleste voksne har et forhold til Disneys prinsesser. Her er noen ting du kanskje ikke visste om prinsessene:

1. Det finnes mange bilder av alle Disney-prinsessene samlet. Men prinsessene står alltid i sin egen verden og ser ikke på noen av de andre. Grunnen var at Roy Disney, nevøen til Walt Disney, i utgangspunktet var imot å bruke Disney-prinsesser som franchise. Han gikk til slutt med på det, mot at prinsessene ikke skulle være klar over hverandres eksistens.


2. Franchisen Disney-prinsesser ble laget da lederen for Disneys produkter var på Disney On Ice. Der så han tonnevis av småjenter utkledd som prinsesser, og han innså at dette var et marked han ville inn i.

3. Prinsessenes aldre er følgende:

Snøhvit: 14 år

Askepott: 19 år

Tornerose: 16 år

Ariel: 16 år

Belle: 17 år

Mulan: 16 år

Jasmine: 17

Pocahontas: 17

Tiana: 19

Rapunzel: 18

4. «Askepott» var egentlig ment som en kortfilm i Disneys «Silly Symphony»-serie. Walt Disney skal ha sett på «Askepott» som sin favorittheltinne, og scenen hvor hun får ballkjolen skal være hans favorittscene. 


5. Tornerose har bare 18 replikker, og kan bare ses i 18 av filmens 75 minutter. I tillegg til de 18 replikkene, synger hun to sanger.


6. Merida er den eneste prinsessen som har brødre.

7. «Askepott» ble, som flere andre Disney-filmer, først spilt inn med virkelige skuespillere, som animatørene brukte som inspirasjon.


8. Scenen hvor Belle danser med prins Adam, er helt lik scenen hvor Aurora (Tornerose) danser med prinsen. Animatørene brukte samme originaltegninger som i «Tornerose», men gjorde dem om til Belle og Adam.


9. «Askepott» foregår i juni.

10. Torneroses kropp var inspirert av Audrey Hepburn.

11. Ariel og Belle er begge basert på Sherri Stoner. Utseendet til Ariel ble inspirert av skuespiller Alyssa Milano. Belles utseende er inspirert av Vivien Leigh og Audrey Hepburn.

Se hvordan Sherri Stoner jobbet her.

Se Milano si  noen få ord om Ariel på tiden 9.32:


12. Belles gule ballkjole er inspirert av Audrey Hepburns kjole i «Roman Holiday».

13. Meridas utseende er inspirert av Lily Cole.

14. Rapunzels hår er 21 meter langt, og består av over 100.000 hårstrå.

15. 18 år gamle Adriana Caselotti spilte Snøhvit i originalversjonen. Hun fikk betalt 970 dollar for jobben. Også hun spilte inn flere av scenene i virkeligheten før de ble animert - og hun spilte også Dopey/Minsten for animatørene.


16. Beyoncé var tiltenkt rollen som Tiana, men hun nektet å prøvespille for rollen, og da fikk hun den ikke. Alicia Keys skal ha vært på tre auditions for rollen, mens både Tyra Banks og Jennifer Hudson også prøvde seg. Anika Noni Rose fikk til slutt rollen.

17. Mulan og Tiana er venstrehendte.

Kilder: YourTango.com, Likes.com, Buzzfeed (I), Buzzfeed (II), OmgFacts.com, Ranker.com, IMDb.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN