Demi Moore fra St. Elmo's Fire i 1985. Denne sveisen fikk jenter over hele verden til å grine seg til krepptang.
Demi Moore fra St. Elmo's Fire i 1985. Denne sveisen fikk jenter over hele verden til å grine seg til krepptang. Foto: ©columbia Pictures/courtesy Everett Collection/All Over Press

13 frisyrer du som vokste opp på 80-tallet vil minnes med glede

Her er kjendisfrisyrene, som er så elleville at bare 80-tallet kunne ha produsert dem!

(SIDE2): Hvis du vokste opp på 80-tallet - hva slags sveis hadde du? Hockey? Deilig lang nakke, snauklipt ved ørene og skyhøyt på toppen? Eller kanskje en klassisk pigg? Alt håret rett til værs, holdt på plass av wet-gel (mest sannsynlig fra S-s-s-studio Line).

Kanskje toppet du frisyren med en lekker rottehale? Du husker den tynne fletta som hang nedover ryggen? Permanenten var også en vinner. Uansett hårtype, jo større jo bedre. De beste permanentene gjorde at han som satt bak deg på vindusrekka permanent mistet all utsikt mot kateteret.

Kjendisene var selvsagt, da som nå, til uvurderlig inspirasjon. Vi syklet til kiosken og kjøpte Okej, Bravo, Det Nye og Topp, og klippet ut bilder og tok med til frisøren, i håp om å få like langt/høyt/bredt/krusete hår som forbildet.

Vi har valgt ut noen av 80-tallets mest minneverdige frisyrer. Hvem er din favoritt?

Det britiske bandet Kajagoogoo var trendsettere så det holdt! Vi er særlig imponert over den platinablekede høysåten i front!


Nicole Kidman i 1983. Før Tom Cruise. Og før rettetangen.
Sarah Jessica Parker i 1987. Som vi misunte henne det håret!
Året er 1985 og ingen gjør puddelhår bedre enn Europe. Spesielt lot vi oss blende av Joey Tempest vidunderlige frizz-manke.

Sjekk superhockey'en til Rebecca de Mornay (hun som er så vanvittig skummel i «Hånden som rører vuggen», vet du). Her var hun kjæreste med Tom Cruise og hadde ti-årets råeste sveis!

Selveste Cher knipset i 1985. nesten godt gjort å få alt håret med på bildet.

George Michael i Wham ga «fyldig på toppen» et ansikt. Make it Big kom i 1984, og inneholdt blant annet Careless Whisper (som ALLE 80-talls barn på et eller annet tidspunkt har klina til).

Rick James ... Hvor skal vi begynne?! Slik hår har vil knapt sett verken før eller siden. Superfreak!

Kylie Minogue kom som et friskt pust fra «down under» - med et hår som hadde all den riktige WOW-faktoren. Den gangen. Kylie ble utgitt i 1988.

Husker du Mel og Kim? Det krevde ikke så rent lite tuppering å kopiere dette! Singelen F.M.L (som sto for Fun, Love & Money, ikke Fuck My Life) ble utgitt i 1987.

Boy George VAR 80-talls-hår. Her på coveret til singelen «Keep me in mind» i 1987.

Ingen var villere en Cyndi Lauper! her fra 1984.
Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN