BLOGG SHOUT Detsvartehull: Deltidspappa? (0)
Om NRKs nye nettserie heter det: "Vita og Wanda er 25 år og jobber, fester og reiser mye. De elsker mote og går ikke av veien for å pynte på utseendet. Livet er glam og gøy men i fortiden har de en tung ungdomstid som har formet dem slik de er i dag".
Om NRKs nye nettserie heter det: "Vita og Wanda er 25 år og jobber, fester og reiser mye. De elsker mote og går ikke av veien for å pynte på utseendet. Livet er glam og gøy men i fortiden har de en tung ungdomstid som har formet dem slik de er i dag". (NTB Tema)

– Gir ansikt til jenter med utenlandske foreldre, men som ikke er religiøse eller bruker hijab

I to år har NRK fulgt tvillingsøstrene Vita og Wanda Mashadi med kamera – torsdag hadde nettserien premiere. NRK avviser at serien kan være med og øke kroppspresset.

Serieskaperne ville iage en serie for ungdom og om ungdom med utenlandsk bakgrunn. Ifølge Romerikes Blad mener Noman Mubashir mener serien kan gi tusenvis av jenter som har utenlandske foreldre, men ikke er religiøse eller bruker hijab, et ansikt.

For tvillingene har foreldre fra Iran, men er vokst opp i Norge hvor de i dag jobber i motebransjen og har svært mange følgere på sosiale medier. I «Vita og Wanda» deler jentene mye, der kamerafolkene følger dem på både fotball, jobb – og til en neseoperasjon i Iran. Begge har nemlig operert nesene, etter mobbing i oppveksten.

– Det at vi er så åpne og ærlige om ting som kanskje er litt tabubelagt å snakke om, gjør at denne serien fort kan bli noe annet enn det folk er vant til å se på TV, sier Wanda Mashadi (25) til Romerikes Blad.

Les også: Julie Andem skal regissere den amerikanske versjonen av Skam

Noman Mubashir er regissør for "Vita og Wanda"-nettserien, som er klar på NRK.

Overfor NRK avviser Mubashir at serien kan være med på å øke kroppspresset. Han sier de «laget serien for å gjenspeile samfunnet» – et samfunn hvor det «finnes tusenvis av jenter som er opptatt av hvordan de ser ut og fremstår».

– Vi som journalister skal belyse ulike utfordringer og problemstillinger jenter møter på i hverdagen, og når det da er et kroppspress og utseendepress i Norge og verden, er det vår jobb å lage historier om det, sier Mubashir til NRK om den syv episoder lange serien.

Les også: Netflix har bekreftet ny sesong av Stranger Things

Og denne: Ulrikke Falch: - Vi venter på en ny Skam-sesong

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.