BLOGG SHOUT Eemmyp: HEY BABIES (0)
Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

- Du er en konge

Kronprinsparet fikk en hjertelig velkomst i Ghana.

(SIDE2): Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit fikk overrakt spesialvevde nasjonaldrakter i gave, da de tirsdag møtte visepresident i Ghana, John Dramani Mahama på Flagstaff House.

Pressen var til stede da gavene ble overrakt som del av den offisielle velkomsten til landet, og det var en ledig tone da visepresidenten og kronprinsparet møttes.

- Du er en konge, sa Mahama da Kronprinsen hadde fått på seg drakten. Den er vevet av presidentens egne vevere, og det å bli kledt i en slik drakt av presidneten er en stor ære, skriver ntb. Mahama møtte kronprinsparet i president John Atta Mills fravær.

Se flere bilder fra møtet nederst i artikkelen!

Kronprinsparet kom til Ghanas t hovedstad Accra mandag kveld. Besøket varer til torsdag, og de kongelige ledsages av miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Under besøket skal kronprinsparet møte ghanesiske myndigheter, og besøke Ghana Summit – en stor oljekonferanse i Accra. De skal også besøke ulike bilaterale og multilaterale prosjekter, opplyser Slottet.

Besøket er kommet i stand for å videreutvikle samarbeidet med Ghana, der det for Norges del er særlig interessant at Ghana er i startfasen av olje- og gassutvinning. Norge bistår som partner for utvikling og forvaltning av landets petroleumsressurser.

Kronprinsparet skal også delta på arrangementer med norsk og ghanesisk nærings- og kulturliv.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

4205

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN