BLOGG SHOUT Eemmyp: HEY BABIES (0)
Foto: Asle Bentzen (TV 2 Interaktiv)

Sveriges svar på Blondie

Frontkvinne i The Sounds, Maja Ivarsson, kan trygt sammenlignes med Blondie-sjefen Debbie Harry.

(ROSKILDE/SIDE2:) The Sounds har etter hvert holdt det gående i åtte år. Barndomsvennene Felix Rodrigues og Johan Bengtsson startet bandet hjemme i Helsingborg i 1999, fikk med seg skolevenninnen Maja Ivarsson på vokal, og resten er historie.

Melodiøst
Sakte, men sikkert har det svenske bandet fra Helsingborg spilt seg oppover, og blir lagt merke til i USA som i Europa. Stikkord er catchy rock 'n' roll, melodiøse refrenger og Maja Ivarsson.

Se flere bilder fra konserten nederst i artikkelen

Damen i front er den fødte frontfigur. Hun har håret til Debbie Harry, beina til Victoria Beckham, stemmen til Joan Jett og tilstedeværelsen til Iggy Pop. Hun er høyt og lavt mens hun synger, gjør gester som kan få voksne til å rødme, og mellom sangene har hun fullstendig crowd-control.

Sitter som et skudd
Foran tusenvis av feststemte fans i Arena-teltet på Roskilde Festival dro det svenske rockebandet i gang med «Living In America», fra debutalbumet med samme tittel. Fra første strofe viser de seg som et liveband. Gitarene river, bassen dundrer og Ivarssons vokal sitter som et skudd. Når hun i tillegg er et fyrverkeri på scenen, kan vi forstå publikums jubelbrus.

Videre gikk de gjennom låter som «Queen of Apology» fra albumet «Dying To Say This To You» fra 2006, og «Ego», fra samme plate. Fellesnevneren for The Sounds-låtene er klassisk rock, ispedd elektroniske elementer av keyboardisten Jesper Anderberg.

Rockens skyggesider
Høydepunktet i konserten var «Rock 'n' roll», en nydelig mid-tempo rockelåt, som handler om rockens skyggesider: «I've got a nasty habit called rock 'n' roll».

The Sounds har gitt ut platene «Living In America» og «Dying To Say This To You». Herved anbefalt.

Mer Roskilde:
Hovednummer fredag er Beastie Boys og Queens of The Stone Age, som Side2 anmeldte på Hovefestivalen og Quartfestivalen.

Les anmeldelser:
Rå hiphop-punk
Hardt som stein

Følg Side2 på mobilen i sommer

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.