BLOGG SHOUT Frupigaloppsreise: En verden med Harry Potter (0)
Foto: Trine Rasmussen (Side2)

Gjør som makeup-eksperten

Side2 besøkte JanThomas' Studio og fikk ekspertens tips.

(SIDE2): Ida Marie Weldingh jobber som stylist og makeup-artist hos JanThomas' Studio. Side2 fikk tipsene for hvordan vi «uproffe» enkelt kan legge en naturlig dagsminke med et profesjonelt resultat.

Se bildekarusell lenger ned i artikkelen!

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Underlagskrem
Ida begynner først med å legge en underlagskrem i hele ansiktet, og hun anbefaler at vi renser huden på både morgen og kveld.

- Det som er veldig viktig når du skal legge en makeup er at huden er ren. Mange tror at det er nok å rense huden på kvelden, men huden arbeider også om natten. Derfor må vi fjerne smuss og skitt før du sminker deg på morgenen.

Ida legger også en øyekrem over og under øynene for å beskytte det ekstra tynne hudlaget.

- Huden rundt øynene er ekstra følsom, så legg på en god øyekrem før du tar på sminke.

Etter at kremen er lagt begynner makeup-artisten med å legge foundation. Ida tar på foundation med en fuktet svamp og sirkelbevegelser. Svampen er en beautyblender som er formet som ett egg.

- Sminken holder lenger når jeg bruker en fuktet svamp, og sirkelbevegelsene gjør at foundationen blir jevnt fordelt og du unngår å få «foundation-striper».

Øynene
Ida forteller at når du skal legge øyenskygge er det alltid greit å jobbe med to farger. Legg en lys farge over hele øyelokket og skap dybde med en mørkere farge i globallinjen. Et viktig tips fra Ida er å hele tiden bruke den lyse fargen til å jevne ut overgangen mellom det lyse og mørke.

- Jeg bruker en stivere kost til å legge på farge, men en myk kost til å blande overgangene slik at det ikke blir så hardt og kantete, forklarer hun.

Etter å ha lagt øyenskygge kan du legge en eyeliner for å fremheve øynene enda mer. Mange opplever at å legge en eyeliner ofte blir ujevnt, men Ida har løsningen:

- Hvis man bruker den ene hånda til å dra opp øyelokket er det enklere å legge en jevn eyelinerfarge. Jeg bruker en tørr eyeliner, men det er ofte lurt å varme den opp med fingrene for at den skal bli lettere å påføre.

Mange legger også eyeliner i våtkanten under øyet. Ofte forsvinner denne fargen raskt, men Ida forteller at øyenskyggen også kan brukes som en eyeliner:

- Man trenger ikke å legge fargen rett på våtkanten, men litt under. Bruk gjerne samme øyenfarge som du har på øyelokkene og påfør med en stiv kost.

Bryn og vipper
Etter øyenskygge og eyeliner bruker Ida en stiv kost med samme farge som hun brukte på øyelokkene til å markere brynene. Hun forklarer at det ikke er mye som skal til. Mascara blir først påført på de nederste vippene. Deretter legger Ida på mascara på de øvre vippene ved å begynne innerst. Hun bruker så sagebevegelser til å separere vippene.

- Jeg anbefaler kundene mine å bruke to mascaraer. Først én med en litt tynnere og stivere børste som er best til å skille vippene. Og ønsker du mer volum og farge kan du bruke en kraftigere børste da du påfører lag nummer to.

Siste finish
Etter at øynene er ferdig sminket forklarer Ida forskjellen mellom rouge og contour.

- Contour er de mørke fargene, for eksempel solpudder. Rouge er de rosatonene som skal påføres etter du har lagt på den mørke contour-fargen.

De mørke fargene fungerer som skygge, mens den lyse rougefargen skal legges over for å fremheve kinnbeinet. Som avslutning på dagsminken legger Ida på en ferskenfarget lipgloss.

Vi må utforske
Til slutt oppfordrer makeup-artisten oss til å våge litt mer i sminkeverdenen.

- Folk går ofte med de samme fargene fordi det er trygt, men i makeup-verden har man så mange muligheter! Prøv ulike farger og kombinasjoner, gjerne på kvelden da du uansett skal fjerne sminken etterpå. Ta på litt ekstra, prøv en annen farge. Det gjelder å øve seg, da er du også bedre forberedt da du skal sminke deg litt ekstra til for eksempel fest eller en annen anledning.

Ida Marie Weldingh hos Jan Thomas Studio opplyser at det bare er å ta kontakt om du ønsker en mer personlig makeup-training.

Makeup-artistens tips:

- Ha to mascaraer tilgjengelig - en som er best på å skille vippene og en som gir ekstra fylde og volum.

- Bruk alltid en lys skygge til å blande fargeovergangen - både på øyet, kinnbein og ved øyenbrynet.

- Ikke ta på foundation i 4 ulike punkter i ansiktet. Da er det større mulighet for et ujevnt resultat og fargeskiller.

- Eyeliner kan være med å gjøre øynene større eller mindre. Hvit eyeliner passer om du har små øyne for dette åpner blikket. Svart eyeliner trekker sammen.

- Når du påfører solpudder og lignende så bruk det som er på kosten. Ikke stå å dypp den i fargen, da blir det ofte for mye.

Les også: - Norske jenter ødelegger brynene sine

3038

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN