Røde lepper er den raskeste veien til glamour!
Røde lepper er den raskeste veien til glamour! Foto: Photomasi/Bulls

Glamorøs på to minutter

Fra kontorrotte til diva på 1-2-3

Det er ikke bestandig man har tid til å stå i en time foran speilet for å gjøre seg klar til fest. I disse tider er det for eksempel mange som har sommeravslutning på jobb, og da er det blir det sjelden tid til å stikke hjem før moroa begynner.

Vi fikk Linda Cantello, internasjonal makeupartist for Giorgio Armani Beauty, til å gi oss sine aller beste tips på hvordan man kan gå fra kontorrotte til ultraglamorøs på null komma niks.

Linda Cantello dyrker det "uperfekte" og bruker gjerne to ulike røde nyanser for å skape en spesiell effekt.Og denne dama vet hva hun snakker om. Hun gjør makeupen til alle Armanis moteshow, utvikler produktene i samarbeid med teknikerne på laboratoriene - og for Linda er det viktig at ting funker - og at de funker raskt.

Og hun er ikke i tvil om hva som er quick-fix'en over alle for instant glamour:

Linda Cantello er en verdens beste makeupartister, og liker det som ikke ser alt for striglet ut.

- Røde lepper! Sleng på de røde leppene og du er klar for fest og ser glamorøs ut. Det tar under ett minutt og gir deg den instant-glam-følelsen du trenger. Og best av alt, det tar oppmerksomheten bort fra poser under øynene eller andre ting du ikke vil at folk skal legge merke til.

Liker det "uperfekte"

Linda er kjent for å like det som ikke ser stivt, utstudert og perfekt ut, og er ikke i tvil om hvordan hun synes en rød leppestift skal legges:

- Dropp lipliner og pensel! Jeg hater lipliner. Heldigvis er jeg og Giorgio Armani helt enige om dette. Ellers vet jeg nesten ikke om jeg kunne jobbet for ham, ler hun.

- Glem at det skal være så perfekt. Leppestiftene i dag er laget slik at du enkelt kan påføre rett fra leppestiften. Lag heller din egen look, enten du vil ha tett, sterk farge eller lager en mer «stained» look». bruk fingrene til å klemme fargen på plass, så får du en sexy finish, avslutter Linda.

Stjernene elsker lepper som matcher løperen de går på. Her er Cate Blanchett fra premieren på Blue Jasmine.


Røde lepper er ikke bare den raskeste veien til glamour, det er også den beste måten å bli lagt merke til på, i hvert fall hvis vi skal tro professor Andrew Elliot på universitetet i Rochester, New York.

Armanis Rouge Ecstasy kommer til å bli en favoritt! den kommer i tre ulike rødnyanser, Spice, Orient og Sultan.

Han forteller at det ikke er noen tilfeldighet at stoppskilt, brannbiler etc. er røde. Hjernen vår er nemlig innstilt slik at vi automatisk blir ekstra oppmerksomme på denne fargen.

I følge professor Elliot har du også større sjanse til å få oppmerksomheten til å en gutt du liker, få fordeler på jobben - ja, til og med vinne konkurranser hvis du er bevisst på hvordan du bruker rødt.

Og ikke vær redd for å matche lepper og negler. Klassike røde lepper med velstelte hender og tær i samme rødnyanse er uimotståelig sexy! Og mange synes det er mindre skummelt å eksprimentere med sterke farger om sommeren, så benytt sjansen nå.

Og husk på Linda Cantellos råd: Ikke heng deg opp i at alt skal være så utrolig perfekt hele tiden. Bruk den rødfargen du liker, og kombiner den gjerne med de fargene og klærne du synes skaper det uttrykket som er mest deg.

Så da er det bare å kjøpe seg en rød leppestift, og teste oppskriften vår på instant glamour.

Linda Cantello og Giorgio Armani Beautys tolkning av de røde leppene høsten 2014.


Side2 var i Paris i samarbeid med Armani, som betalte turen.Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN