HÅRPLEIE: Bruk solbeskyttelse, og helt hatt, når du er ute i solen. Pass også på å tilføre håret ditt nok fuktighet.
HÅRPLEIE: Bruk solbeskyttelse, og helt hatt, når du er ute i solen. Pass også på å tilføre håret ditt nok fuktighet. Foto: Fiona Hedges / Bulls

Slik beskytter du håret i sommerferien

7 smarte hårtips som redder sveisen i sommer.

(SIDE2): Sol,  klor og saltvann sliter på håret, og kan gjøre det både slitt og livløst. Å ta vare på håret både før, under og etter sommermånedene er viktig - om du vil ha sunne og glansfulle lokker.

Sol, saltvann og klor sliter på alt hår, men spesielt farget hår, og kan etterlate fargen dvask og matt på kort tid.

Spesielt saltvann tørker ut håret, på samme måte som det gjør med huden. Klor er derimot mer skadelig for fargen, og kanskje spesielt om du er blond - klor kan nemlig gi fargen grønnskjær.

Sol er også med på å tørke ut håret, og spesielt hodebunnen er viktig gå beskytte. Om du blir solbrent i hodebunnen, kan det faktisk føre til at man får hårtap i det området i månedene etter.

Det er også varmen som gjør at håret blir spesielt slitt om sommeren. Varmen åpner hårstråene slik at oksygen slipper inn, og dette setter i gang en del prosesser som kan være svært skadelige for håret.

Her er  7 gode hårtips du bør følge i sommer:

1. Bruk solbeskyttelse

Bruk en spray med solfilter, og i skillen kan du fint bruke sunblock i kremform. Eller enda bedre - bruk en hatt eller et sjal når du er ute i solen.

- Hadde jeg vært jente hadde jeg brukt solfaktor 50 i skillen hele året. Det er jo ikke bare hårskade man bør tenke på, men hårskillen og krona er veldig utsatt for sol noe som kan øke faren for hudkreft, har frisør og stylist Svend Robert Klunderud tidligere uttalt til Side2.

SOLBESKYTTENDE PRODUKTER: SP Sun VV Sprat, Wella Professional SunProtection Spray, Schwartzkops Bonacure Sun Protect Spray Conditioner, Korres Sun Protection.

2. Skyll med ferskvann etter du har badet i saltvann

For å beskytte håret mot saltvann kan det være lurt å skylle håret i ferskvann både før og etter bad.

RENSESJAMPO: Nioxin Cleanser, Sassoon Pure Clean.

Du kan for eksempel ta med deg en stor flakse vann til stranden, om det ikke finnes en dusj i nærheten.

3. Bruk rensesjampo

En god rensesjampo som gjør håret ditt helt rent ved vask, og fjerner alle rester av det som kan være skadelig.

Det er spesielt lurt å ta med en rensesjampo på ferie om du skal bade i klor. Blondiner spesielt kan lett få en grønnlig tone i håret av klor, og en god rensesjampo vil hjelpe deg å minimere dette.

En rensesjampo vil strippe håret for fuktighet, så pass på at du tilfører dette etter vask.

4. Kokkosolje

Før du hopper i bassenget kan det også være lurt å smøre inn håret med kokkosolje eller olivenolje, dette danner et beskyttende lag mellom håret ditt og kloren, ifølge Glamour.

5. Kur

Pakk med deg favoritt hårmasken din når du reiser på ferie, og bruk den jevnlig. Om sommeren er det viktig at håret blir tilført tilstrekkelig med fuktighet. Ha også gjerne i en hårolje eller en leave-in balsam etter vask.

PLEIENDE PRODUKTER: MoroccanOil Treamtment, Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor, Redken Solor Extend After-Sun Shampoo, SP Luxeoil Keratin Condotioning Cream.

6. La håret lufttørke

Sommeren kan by på store påkjenninger for håret, og kanskje kan det være en ide å droppe hårføner, rettetang og krølltang? Ha i litt saltvannsspray og la håret lufftørke, eller gå for en trendy «wet look» - sistnevnte krever ikke mer enn at du vasker håret, og går ut døra mens det fortsatter vått. Enten satt opp i en hestehale, en knute, eller gredd bakover. For en mer langvarig look kan du bruke en paste eller et annet spesiallaget «wet look»-produkt.

SATVANNSSPRAY OG WET LOOK-PRODUKTER: Saltvansspray fra Philip Martin's, L'oreal Professionel Wet Domination Shower Shine, Sebastian Liquid Steel.

Vil du lese mer om skjønnhet og mote? Følg Side2 Catwalk på Facebook!

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN