Gilan Sharafani ble kritisert for hårvideo: - Jeg ble kalt «white girl», «tyv» og «rasist»

Men skjønnhetsbloggeren tar seg ikke nær av kritikken.

(SIDE2): - Folk er for sensitive om dagen. Jeg har skjønt at jeg ikke kan gjøre alle fornøyde, det er uansett alltid noen der ute som har noe å kritisere.

Fikk kritikk på Instagram

BLOGGER: Gilan Sharafani fikk kritikk etter en hårvideo hun la ut på Youtube.

Det sier Side2s skjønnhetsblogger Gilan Sharafani, som fikk mye kritikk etter en hårvideo hun nylig la ut på Youtube-kanalen sin, der hun viser en teknikk for hvordan du kan få store krøller uten å bruke varme.

«Big heatless curls» omtalte bloggeren det som, og skrev på Instagram at dette var en etterspurt video fra leserne sine. I kommentarfeltet fikk hun raskt kritikk for å ikke omtale det som «Bantu Knots», en hårfrisyre med sitt utspring i sørlige Afrika, og som ofte blir brukt av kvinner med afro.

«Dette er hele poenget med «hvitt privilegium», at det er OK å være ignorant. Ta deg tid til å lære av andre og deres kulturer, slik at du kan ta del i kulturen deres på en respektabel måte,» skriver en.

«Kos deg med hårfrisyren, bare ikke lat som den er ny,» skriver en annen.

Andre forsvarte Gilan og mente at folk overdrev og ikke måtte ta seg nær av alt.

«Alle må slappe av. Dette er en hårvideo, det er ikke verdens ende at hun glemte å fortelle den historiske opprinnelsen bak denne hårfrisyren,» mener en.

Her er et eksempel på «Bantu Knots»:


Svarte kritikerne

Kritikken ble så voldsom at saken ble omtalt av det amerikanske magasinet Cosmpolitan.

- Jeg mener det er unødvendig. Jeg er for kritikk fordi det gjør at en blir bedre, men det må være saklig kritikk. Noen har tatt helt av med kommentarene sine og har blant annet kalt meg «white girl», «tyv» og «rasist». Jeg sluttet å bry meg da slike kommentarer kom inn, sier Gilan til Side2.

Bloggeren bestemte seg for å svare kritikerne, og skrev dette på Instagram:

«Til alle dere som kommenterer på hva jeg bør kalle denne hårfrisyren, jeg visste ikke at dette var en afrikansk hårfrisyre før nå! Og jeg har aldri sagt at dette er en ny teknikk jeg selv har oppdaget. Så hvis dere vil at jeg skal kalle det Bantu Knots, så kaller vi det Bantu Knots!»

Gilan påpeker overfor Side2 at hun ikke mente å fornærme noen, men at det ikke kan være påkrevd av henne som skjønnhetsblogger å kunne skjønnhetshistorien til alle kulturer.

- Jeg respekterer alle kulturer og mennesker, og det har jeg vist ved å redigere teksten på videoen min, både på Instagram og på Youtube. Jeg brukte teknikken for å vise andre hvordan de kunne få krøllete hår uten varme. Jeg har sett andre gjøre det før uten å kalle det bantu knots.


LES OGSÅ: Topp 10 skjønnhetsspørsmål vi spurte Google om i 2015

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.