IKKE NØDVENDIG: Sam og Nic Chapman mener konturering er en unødvendig trend, som hovedsaklig ble skapt av fotografene.
IKKE NØDVENDIG: Sam og Nic Chapman mener konturering er en unødvendig trend, som hovedsaklig ble skapt av fotografene. Foto: Foto: Produsentene

Derfor skal du ikke konturere ansiktet

- En trend som egentlig ikke har noe i hverdagen å gjøre.

(Side2): Med 190 millioner visninger på Youtube, og en fortid som make-up artister for både MAC, Chanel og Estee Lauder er det ingen tvil om at Sam og Nic Chapman er en av nåtidens mest innflytelsesrike make-up artister.

Da de to jentene tok turen til Oslo for å snakke om den nye sminkekost-kolleksjonen sin, benyttet vi anledningen til å ta en prat om hva de egentlig synes om fenomenet konturering.


- Helt unødvendig

Det å konturere ansiktet med en mørkere foundation ble for alvor en hit blant verdens tenåringsjenter da Kim Kardashian kom i fokuset for blitzlampene.

Plutselig ble det å poste selfies på Instagram en trend, og både kinnbein, lepper og øynene måtte være i perfekt fokus. Hashtagene måtte være riktige, og huden måtte være silkemyk.

- Dette er en trend som egentlig ikke har noe i hverdagen å gjøre. Det å konturere ansiktet ordentlig ser unaturlig ut i virkeligheten, og ser bare bra ut på selfies og bilder, sier Nic Chapman til Side2, før storesøsteren fyller ut:

- Det er flere ganger jeg har møtt jenter som ser helt fantastiske ut på Instagram, men som i virkeligheten ser ut som om de har tatt et dypdykk i sminkebøtta, og man kan nærmest skrape sminken av ansiktet med neglene. Det er jo ikke pent, sier Sam Chapman.


Forskjellige behov

Konturering er et fenomen som i utgangspunktet ble skapt av fotografene, med funksjonen å fremheve kinnbein og andre karakteristiske trekk hos modellene de skulle fotografere.

TIL FOTOSHOOTS: - Konturering er for modeller, og det skal brukes før de drar på et fotoshoot, ikke på shopping med venninnene.

- Derfor ser dybden kjempefin ut på bilder, men om du ser noen med en tydelig konturering i profil ute på gata, vil det rett og slett bare se ut som om hun har to mørke striper på kinnene, sier Sam.

Noe helt annet er imidlertid å markere kinnene med litt bronzingpudder, påpeker de.

- Det er klart man kan skape liv i huden ved hjelp av solpudder, men man burde unngå den markerte foundation-kontureringen, spesielt på dagtid, sier Nic, før hun fortsetter:

- Konturering er for modeller, og det skal brukes før de drar på et fotoshoot, ikke på shopping med venninnene. 


Finn din stil

Jentene understreker at det selvfølgelig er viktig å finne noe man føler seg komfortabel med, og om man føler seg fin med konturering kan man selvfølgelig bruke det.

- Hvem er jeg til å skulle fortelle hvordan andre skal sminke seg? Sminke er for å dekke over ting man er misfornøyd med, og for å fremheve skjønnhetstrekk som allerede er der. Om du blir selvsikker og stråler med konturering, skal du selvfølgelig gjøre det, sier Sam.

Selv bruker Nic mye tid på å rette opp i brynene sine, som ikke er jevne, og som har et lite arr på høyre side.

- Sminke er noe man skal kose seg med, og noe som skal få deg til å føle deg bra. Nettopp derfor blir jeg alltid lei meg når jeg får meldinger fra jenter som føler seg usikre, og blir mobbet på skolen for at de ikke sminker seg riktig. Derfor skal jeg som en rollemodell være forsiktig med å si at man absolutt ikke skal konturere ansiktet, men det er absolutt ikke en trend alle burde hive seg på, sier Nic, før hun avslutter:

- Alle kler ikke den samme sminken som Kim Kardashian.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN