LÆRT AV KARDASHIAN-SMINKØR: Dajana Tomanovic (t.h.) har vært på kurs hos Kim Kardashians faste makeup-artist. Her deler hun tipsene.
LÆRT AV KARDASHIAN-SMINKØR: Dajana Tomanovic (t.h.) har vært på kurs hos Kim Kardashians faste makeup-artist. Her deler hun tipsene.

Dajana Tomanovic sminket Sophie Elise i Kim Kardashian-stil

Slik får du looken.

(SIDE2): Makeup-artist Dajana Tomanovic (27) ønsker å spesialisere seg på teknikker og sminketriks som brukes på kjendisene, av de beste i sitt felt. Hun reiser verden rundt, og deltar på såkalte «masterclasses» for å ta med seg internasjonale sminketrender hjem til Norge, for så å videreføre dem med en nordisk vri.

Nylig var hun i Los Angeles på en «masterclass» med «selveste» Mario Dedivanovic, som er en del av temaet til Kim Kardashian - som selv stilte opp på kurset.

  Var på kurs hos Kardashian-sminkør

- Det viktigste jeg lærte på dete kurset var hvordan man bruker ulike koster, og forskjellen på konturering for dag og kveld. Vi lærte også hvordan man skal legge Kims signaturøyensminke, sier Tomanovic til Side2.

DAJANA TOMANOVIC ønsker å lære seg teknikkene bak Hollywood-stjernenes makeup, og ta dem med seg hjem til Norge.

Det var, kanskje ikke overraskende, konturering som stod i høysetet under dette kurset – en teknikk som Kardashian-søstrene og deres team har gjort høyaktuelt. Dette er en teknikk hvor man bruker skyggelegging for å fremheve, og skjule, forskjellige trekk i ansiktet.

-Jeg har alltid hatt komplekser for min egen nese, så min interesse starter der. Og da jeg fant ut hvor gøy det var, og hvor mye man faktisk kan gjøre, så begynte jeg å eksperimentere. Jeg elsket også sminken til Kim Kardashian, og jeg har de siste årene testet ut mange ulike konturerings-teknikker, sier hun.

- Konturer med måte for dagtid

Teknikken er både elsket og utskjelt, men 27-åringen mener at det handler om å bruke teknikken med måte. Spesielt når man legger sminke for dagtid.

- Foundation fjerner de naturlige konturene i ansiktet, og når man sminker seg for dagtid handler det om å bringe dem frem igjen på en naturlig måte, sier hun.

Hun anbefaler at man legger concealer på toppen av kinnbena, for så å gå over med et solpudder i en nøytral, kald tone under kinnbena, og i toppen av pannen. Legg litt rouge på eplekinnene og en highlighter uten for mye skimmer over kinnbena, så er du klar.

This has been the best experience so far. I learnd so much when i attended the master class with Mario Dedivanovic and Kim Kardashian in Los Angeles 󾍛🏼󾆕

Posted by Makeupartist Dajana Tomanovic on 16. august 2015

Tomanivoc mener det viktigste man bør ha i sminkevesken, om man ønsker å prøve seg på konturering, er en lett fuktighetsgivende concealer. Denne bør være et par nyanser lysere enn din egen hudtone. I tillegg bør du ha en highlighter med litt skimmer i seg, og en pudder som er et par nyanser mørkere enn din egen hudtone.

- Om du har en foundation fra sommeren, som har blitt for mørk, kan du også bruke denne til å konturere med, sier hun.

Du bør også ha en skrå børste, for å lettere kunne kontrollere hvor du legger produktene. En beautyblender er også et must.

Nylig sminket Tomanovic blogger Sophie Elise Isachsen.  Her kan du se fremgangsmåten:

Bloggen til Sophie Elise finner du her.

1. Legg en øyenskyggebase på øyelokket, og legg så en sølvskimrende øyenskygge lett på hele lokket. Øyenskyggen som ble brukt på Sophie Elise er fra Tromborg. Påfør så lille eyeliner i en kattevingeform på øvre øyelokk, og dus ut. Eyelineren som ble brukt er fra Urban Decay.

2. For å gjøre øynene mer intense kan du legge sort eyeliner helt inne ved vipperoten oppe og nede, og legg også på våtlinjen oppe og nede.

3. Legg gjerne en glødgivende primer, før du starter med foundation. Tomanovic la MACs Strobe Cream. Etter primeren legger du en foundation i samme nyanse som hudtonen din over hele ansiktet.

Her er noen av sminken som ble brukt: Anastasia Contour Kit, Urban Decay 24/7 Eye Pencil #PsychedelicSister, Mac Strobe Cream, Laura Mercier Loose Setting Powder. Make Up For Ever Pro Sculpting Duo, BeautyBlender, Tromborg Creamy Eyeshadow #3, lipliner fra Mac #Soar.

4. Bruk en concealer som highlighter, og legg denne på høyeste punktene i ansiktet.  Tomanovic brukte en concealer i varme toner, for å unngå at huden skulle få en blass tone. Deretter gikk hun over med den lyseste nyansen til MACs Pro Longwear Concealer, for full effekt.

5. Så er det på tide å skyggelegge. Bruk en mørkere, kremet foundation, og legg under kinnbena, på hver side av nesen, og i pannen. Blant alt godt sammen med en beautyblender, og «sett» sminken. Tomanovic brukte Laura Merciers Transcludent Loose Setting Powder.

6. La pudderet trekke inn et par minutter, og gå over med lyse og mørke pudderprodukter for et enda mer intenst resultat.

7. Leppene skal ha en nudefarget nyanse, og Tomanovic la lipliner før leppestift.

8. Fyll inn øyenbrynene, og du er klar.

Se flere sminkelooks skapt av Dajana her:

#nofilter Smokey eyes 👀👀

Et bilde publisert av Makeup (@dajanamakeup) fredag 25. Sep.. 2015 PDT

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.