HJELPER MANGE: Amy Elsegood fra Ripton i England har hjulpet mange, også de uten fødselsmerke, med sine videoer om hvordan skjule flekker med sminke.
HJELPER MANGE: Amy Elsegood fra Ripton i England har hjulpet mange, også de uten fødselsmerke, med sine videoer om hvordan skjule flekker med sminke. Foto: Bulls video

Amy har fødselsmerke i halve ansiktet: - De pekte på meg og sa jeg var stygg

Nå er Amy Elsegood skjønnhetsblogger.

(SIDE2): - Jeg var kanskje fire år da jeg for første gang forsto at jeg så annerledes ut, har Amy Elsegood fortalt BBC.

Amy har et fødselsmerke som dekker ansiktet på høyre side, et såkalt nevus flammeus eller portvinsmerke. Merket sitter i blodårene og når man blir eldre, har disse flekkene en tendens til å bli mørkere, huden blir mindre elastisk og knudrete.

SE VIDEO AV HVORDAN AMY SMINKER SEG

- Hadde vært vakker om ikke...

Amy Elsegood (24)  har fortalt at både barn og voksne har vært lite forståelsesfulle.

MED PAPPA: Amy Elsegood sammen med pappa. Hun sier hun var fire år gammel da hun ble kalt stygg for første gang.

- De pleide å peke på meg og si at jeg var stygg. Jeg husker at en voksen dame kom bort til meg da vi var på ferie og sa at jeg hadde vært vakker om det ikke hadde vært for flekken, sa hun til The Daily Mail.

Siden hun var 11 år, har hun fått sminke betalt på NHS (National Health Service), altså av det britiske helsevesenet, etter at hun valgte å droppe laserbehandling fordi hun syntes det var for mye smerte forbundet med det.

I dag behandles mange av disse merkene før barna er ett år gamle med laser fordi effekten er best til mindre man er. Behandlingen skjer i narkose, og kan i tilfeller fjerne hele eller minske fødselsmerket betraktelig.

Viralt bilde

I 2014 bestemte Amy seg for at det kun var et merke - og ingenting å skamme seg over.

Hun la ut et bilde på Facebook, som plutselig ble delt over hele verden. Det viste seg at mange både ble opprørt over måten hun var blitt behandlet på, men at enda flere gjenkjente seg i det hun skrev.

Etter det ble hun bedt om å delta i BBC-serien Body Positive .

MOBBET I ÅREVIS: Amy Elsegood sier hun ble mobbet fra hun var liten for fødselsmerket sitt. I 2014 la hun ut dette bildet, som gikk viralt på Facebook.

Skjønnhetsblogger

Etter årevis med bruk av make-up som nærmest kamuflasje, bestemte Amy seg for å legge ut noen av teknikkene hun bruker på YouTube. Det har ført til at hun nå er skjønnhetsblogger, ved siden av jobben som tannhelsesekretær.

Da hun var 16 år, traff hun også sin nåværende kjæreste Josh.

- Jeg trodde aldri at jeg ville få meg kjæreste. Noen uker etter at vi var blitt sammen, bestemte jeg meg for å vise ansiktet mitt slik det er. Han bare så på meg og sa at for ham hadde det ingen betydning, forteller hun.

Amy sier selv at kjæresten ga henne mer selvtillit.

- Jeg forsto at merket ikke trengte å definere tilværelsen min.

Nå hender det at  hun går uten sminke, skriver The Daily Mail.

UNDER SMINKEN har Amy Elsegood et fødselsmerke som dekker halve ansiktet hennes.

- Jeg var født slik, så det er ingen grunn til at jeg skal skamme meg. Det finnes ikke en negativ ting folk kan si, som jeg ikke har hørt før, sier hun.

SE FLERE SMINKEVIDEOER UNDER BILDENE:

AMY har begynt å skjønnhetsblogge for å hjelpe andre.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.