FOUNDATION er ikke bare-bare. Her kommer noen tips om fallgruver du bør unngå.
FOUNDATION er ikke bare-bare. Her kommer noen tips om fallgruver du bør unngå. Foto: Bulls

3 foundation-tabber du bør unngå

Feil farge slår alltid feil.

(SIDE2): For mange kvinner er foundation en viktig del av den daglige rutinen.

Noen foretrekker liten dekkevne, andre foretrekker mer mer. Og vi vet alle hvor vanskelig det kan være å finne den «ene rette».

Hva man gjør og hvordan vil alltid variere fra person til person, alt ettersom hvilket resultat man ønsker. Proffene gjør det også på mange forskjellige måter, likevel er det noen ting som stort sett alltid fører til et dårlig resultat.

1. Feil farge

Om du bruker en mørk foundation over hele ansiktet, mister ansiktet dimensjonene sine, og det er også unaturlig ut. Det er derfor alltid best å gå for et solpudder, om du ønsker en solbrun glød.

Lyset er veldig viktig når det kommer til å finne den riktige nyansen. Legg litt foundation på huden din, gjerne ved kjevebenet. Etter 15 minutter går du ut i daglyset - da vil du få se fargen den egentlig har.

Foundationer vil ofte oksidere på hudoverflaten etter noen minutter, og det er derfor man gjerne ser at foundationen får en litt annen tone litt etter man har lagt den.

Pass også på at foundationen ikke bare matcher hudtonen din i ansiktet, men også halsen. Man vil jo helst at det skal se ut som om hodet hører til resten av kroppen.

2. For høy dekningsgrad

Om du foretrekker høy dekningsgrad, skal du selvfølgelig få lov til å fortsette med det.

LES OGSÅ: Topp 10 foundationer med høy dekningsgrad

Men husk at det er vanskelig å få til et jevnt resultat med et produkt som gir høy dekningsgrad over hele ansiktet, og det kan fort se kakete ut.

Det kan være lurt å heller bruke primere, fargekorrigering og concealer sammen med en foundation med mindre dekningsgrad for et mer naturlig, men like pent resultat, skriver Women's Health Mag.

3. For mye, overalt

Det kan være lurt å starte midt i ansiktet og jobbe seg utover. Det er i disse områdene man oftest har behov for best dekke, og i tillegg er dette stedet vi først ser, når vi ser på en annen person.

Om du legger mye foundation, overalt i hele ansiktet, kan det fort se ut som om du har dekket deg i et teppe av founadtion.

- Du trenger absolutt ikke legge like mye foundation over hele ansiktet. Legg der du har mest behov, og jobb produktet gradvis utover til områder som ikke behøver like mye dekke. Pass også på at du ikke får foundation i hårfestet, det er ikke pent! Det er også viktig å duse godt ut ved kjevepartiet, slik at du får en myk overgang til halsen, har sminkør og skjønnhetsblogger Charlotte Berg tidligere uttalt til Side2.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.