Utsikt over Puerto de Sóller, Mallorca.
Utsikt over Puerto de Sóller, Mallorca. (iStock)

Reise til Mallorca

Øyparadis på spansk vis

Derfor må du til Mallorca.

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Vegard Bang Ritland

Mallorca er virkelig en øy av kontraster. Enten om du vil nyte strandlivet, utforske gammel arkitektur, oppleve lokale markeder, dra på shoppingturer, eller gå på tur langs fredfulle fjellstier, så kan du gjøre dette på Mallorca.

Det er en grunn til at Mallorca er en populær feriedestinasjon for mange nordmenn. Folk tar seg som regel turen tilbake til øya også, for selv om du har vært der en gang før, så er du ikke ferdig med øya.

Husk leiebil til ferien! Klikk her for å sammenligne priser fra alle de kjente selskapene!

Det er alltid noe nytt å se og oppleve på Mallorca, og nettopp derfor burde du vurdere å ta deg turen til en av Middelhavets desidert fineste øyer. Nedenfor kan du lese om hvorfor vi har Mallorca blant våre reisefavoritter.

Sjekk ut alle de beste hotellene på Mallorca her.


Hovedstaden - Palma de Mallorca

Midt i hjertet av hovedstaden ligger den gotiske katedralen La Seu, eller Cathedral of Santa Maria of Palma, som er Palmas landemerke. Katedralen rager hele 44 meter fra bunn til topp.

Palma er hovedstaden i Mallorca og øyas største by. Dette er også Mallorcas kanskje mest varierte reisemål. Du får nemlig litt av alt i denne byen. 

Vest i Palma ligger den gamle bydelen, Santa Catalina, og her kan du beundre historisk arkitektur mens du eventuelt tar en matbit på en av de mange restaurantene som ligger langs gatene.

Shoppingmuligheter finnes det mye av, og i shoppinggaten Avinguda Jaume III kan det fort hende at du bruker litt for mye penger på merkevarer fra spanske og internasjonale designere. Når du er ferdig i denne gaten venter det flere butikker i Passeig del Born.

Langs havnen kan øye ditt hvile på alt det vakre det er å se, og her kan du få servert dagens fangst på restaurantene som ligger langs havnepromenaden. 

Bademuligheter er det også mye av, og strandpromenaden er vel så fin på dagen som på kvelden når solen begynner å gå ned. Med et glass vin til solnedgangen er det bare å nyte.

Klikk deg inn til de beste hotellene ved og i Palma.

Her er våre forslag til hotell:

Iberostar Cristina:Puerto de Sóller

Puerto de Sollér sin sjarm er det ingenting som slår.

Puerto de Sóller er en landsby som ligger forholdsvis lunt til i en liten bukt på vestkysten av Mallorca. Landsbyen har en sjarm som du ikke finner liknende andre steder på øya. 

Puerto de Sóller er nemlig omringet av Tramuntana-fjellene, noe som har gjort landsbyen litt vanskelig å komme til. Soller-tunnelen kom på 90-tallet, og da ble traffikk inn til havnebyen enklere, men moderniseringen og urbaniseringen av Mallorca hadde allerede startet for lengst. 

Dette har ført til at Puerto de Sollér har klart å holde på sin tradisjonelle atmosfære, og den vil besøkende ta og føle på.

Sollér er også et veldig godt utgangspunkt dersom du vil ta deg turen opp i Tramuntana-fjellene, som blant annet ligger på UNESCOs verdensarvliste.

Klikk deg inn til de beste hotellene ved og i Puerto de Sollér.

Her er våre forslag til hotell:

Jumeirah Port Soller Hotel & Spa


Hotel Aimia


FERGUS Soller Beach


Valldemossa

Den ene pittoreske gaten etter den andre finner du i Valldemossa.

Hvis du virkelig vil ha en nostalgisk gamleby-opplevelse er Valldemossa stedet for deg. Her tar du deg gjennom den ene pittoreske gaten etter den andre, og hver eneste lille sti har en egen fengslende karakter.

Stedet ligger faktisk bare 15-20 minutter unna Palma, så her kan du fint ta en dagstur dersom du ikke vil ha dette som base under oppholdet, men tro på oss når vi sier at du definitivt vil forelske deg i Valldemossa dersom du velger å bo her.

Det er en grunn til at kjendiser som Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas har fått seg hus i Valldemossa.

Klikk deg inn til de beste hotellene ved og i Valldemossa.

Her er våre forslag til hotell:

Hotel Continental Valldemossa

Cala Figuera, Santanyí

Atmosfæren på havnen Cala Figuera er så mallorcansk som den kan bli.

På den fine havnen i Cala Figuera vil du få en autentisk følelse av hvordan Mallorca var før masseturismen startet. Den romantiske mediterranske atmosfæren er til å ta og føle på, og vannet er krystallklart.

Cala Figuera ligger i kommunen og byen Santanyí, på østkysten av Mallorca. Santanyí er både vakker, fredelig og landlig, og her kan du nyte mallorcansk mat til det fulle.

Klikk deg inn til de beste hotellene ved Cala Figuera.

Her er våre forslag til hotell:

Occidental Cala ViñasMeliá Calviá Beach


Porto Cristo

Oversiktsbildet over landskapet ved Porto Cristo.

Fiskelandsbyen Porto Cristo ligger også på østkysten på øya. Dette er det perfekte stedet for en familieferie. Badestrendene er superfine, og shoppingmuligheter er det her og, ettersom Manacor bare er 12 kilometer unna.

Du finner også de berømte hulesysteme Cuevas del Drach og Cuevas del Hams i nærheten av Porto Cristo. Huleveggene som speiler seg i det klare vannet er magisk, og noe du kommer til å leve lenge på dersom du tar deg turen dit.

Refleksjonene i Cuevas del Drach er magiske.

Klikk deg inn til de beste hotellene ved Porto Cristo.

Her er våre forslag til hus til leie:

Villa Serral dels Falcons


Villa Passeig de la Mar


Badeområder du må få med deg

Mallorca er kjent for sine utrolige badeområder, og det er ikke rart når man tenker på vannet som øya selv bader i.  Krystallklart vann omringer hele Mallorca, og det resulterer i fine strender, grotter og dykkemuligheter. Sjekk ut disse stedene.

Klikk deg inn på linkene for å sjekke ut hotell i nærheten av stedene.

Ferie idyll på Calo des Moro

Foto: iStock


Den naturlige steinbroa Es Pontas

Foto: iStock


Piren på Playa Muro

Foto: iStock


Utsikt over Cala Romantica

Foto: iStock


Klikk deg inn til de beste hotellene på Mallorca her.


Les også:

EUROPAS BESTE BY 2018!
4 STORBYER DU BØR BESØKE I 2018!