Generalsekretær i Plan Norge, Vivian Jour (17) (t.v.), statsminister Erna Solberg og Nettavisens gjesteredaktør Hanna Visnes under overrekkelsen av snapchatbildene fra kampanjen #stoppbryllupet. 
Generalsekretær i Plan Norge, Vivian Jour (17) (t.v.), statsminister Erna Solberg og Nettavisens gjesteredaktør Hanna Visnes under overrekkelsen av snapchatbildene fra kampanjen #stoppbryllupet.  Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Overrakte 810 snapper mot barneekteskap til Erna Solberg

Plan Norge fikk treffe statsministeren for å vise frem resultatet av Snapchat-kampanjen #stoppbryllupet.

(SIDE2/Oslo/Statsministerens kontor): I anledning FNs internasjonale jentedag 11. oktober fikk generalsekretær i Plan Norge, Vivian Jour (17) og Nettavisens gjesteredaktør og ungdomsambassadør i Plan Norge, Hanna Visnes, møte Erna Solberg. 

Plan Norge overrakte 810 snapper fra ungdom i hele Norge satt sammen til ett stort bilde. Bildene har hasthaggen #stoppbryllupet, som er en del av Plans kampanje for å skape oppmerksomhet rundt - og stoppe - barnebryllup. 

- Det er stort at Erna ville ta oss imot personlig, sier Vivian Jour til Side2 etter utdelingen. 

Erna Solberg møter Plan Norge på statsministerens kontor. 

- Vi må dele budskapet og engasjere. Det er et av FNs bærekraftmål innen 2030 å stoppe barneekteskap helt, og det har vi troen på at vi skal klare. 

- Jeg synes det er en flott måte å få inn mange bilder på. Det gir en enorm effekt. Så gjør det at det kommer mange innspill og du får engasjert. Det er viktig i sånne saker å engasjere folk, sier stastminister Erna Solberg til Side2. 

11. oktober er FNs internasjonale jentedag. I anledning denne dagen er Hanna Visnes, ungdomsambassadør i Plan, gjesteredaktør i Nettavisen. Denne saken er publisert i forbindelse med markeringen av jentedagen.

Les Hannas blogg om barneekteskap her: Hvert andre sekund blir en jente giftet bort

Les intervju med gjesteredaktøren: - Jeg bestemte meg for å gå naken

- Klarer ikke gjennomføre egen politikk 

Statsministeren sier at området har høy prioritet - spesielt utdanning for jenter og utviklingspolitikk i landene hvor barneekteskap forekommer. 

- De fleste land har forbud på dette, men det er praksis som foretas fordi man ikke har mulighet til eller klarer å gjennomføre landets egen politikk. Det er veldig få land som tillater ekteskap i så ung alder, men det skjer. Derfor er det veldig viktig å skape utvikling og skape forståelse for hvorfor barn skal gå på skole og gi god kvalitetsundervisning. Dette er det viktigste for å bryte opp disse holdningene som er i lokalsamfunnene rundt omkring, fortsetter  hun. 

Hun sier også at det både er sosiale grunner, fattigdom og holdninger som ligger i bunn. 

LES: Ida Fladen: - Småjenter kan ikke si nei til sex

- Men klarer du å få gjennom at samfunn prioriterer at jenter får utdanning, så vil det i seg selv gi dem en helt annen verdi. Så det er noen kryssvirkninger av å satse på utdanning som er bra, sa statsministeren da hun fikk utdelt snappene. 

- Det er ubegripelig for de fleste nordmenn å tenke på at barn giftes vekk. Vi vet også at en av utfordringene vi fortsatt har på mødredødelighet er at jenter som ikke er fullt utviklet får barn selv. 

Fikk selfie med Erna 

Hanna Visnes har tirsdag vært gjesteredaktør i Nettavisen. Hun benyttet anlendingen på statsministerens kontor til å ta en selfie med Erna. Men 17-åringen er også engasjert i barneekteskapsproblematikken: 

- Det ligger naturlig for meg å engasjere meg. Uansett hvilke forutsetninger vi har, er vi like mye verdt. At jenter skal bli nektet et verdig liv fordi samfunnet i stor grad blir styrt av menn, er forferdelig. Mye av årsaken til at barneekteskap skjer, er at jenter sees på som så lite verdt at de kan giftes bort, sa Visnes til Side2 i forbindelse med at hun tok over redaktørrollen. 

Hanna Visnes, gjesteredaktør i Nettavisen, rakk å ta en selfie med statsminister Erna Solberg. 

Les også: I dag tar jenter makten

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.