SKAMBANKT: Barndomskompiser og bandmedlemmer i Skambankt, Terje Winterstø Røthing og Tollak Friestad.
SKAMBANKT: Barndomskompiser og bandmedlemmer i Skambankt, Terje Winterstø Røthing og Tollak Friestad. Foto: Trine Stalsberg (Mediehuset Nettavisen)

Slutt på julingen

Hva skjer når de tøffeste gutta blir snille? Skambankt gir ikke juling lenger.

Skambankt
Søvnløs
Sony Music

Ett av de klart friskeste pustene i norsk musikk de siste årene har vært Skambankt. Deres ukompromissløse punkrock slo hardt, omtrent der det gjør vondest. Deres første album var klart det råeste, og etter hvert har man tonet punken ned.

Vi har vært svært fornøyde med deres utgivelser til nå, men så var det å legge Skambankt på en ny hylle - noe som faktisk må gjøres etter denne utgivelsen. På «Søvnløs» er nemlig ikke Skambankt lenger et rått, punkinspirert, ukompromissløst rockeband. De er «bare» et rockeband.

RIktignok et rockeband som er samspilt, har stålkontroll på lydbildet og leverer varene på låt etter låt. Men - er varene gode nok?

Starten på albumet er skuffende med to relativt svake låter («Kaos, så inferno» og «Jesus av vår tid.» Singelen (hvis et slikt konsept fortsatt finnes) «Mantra» er tredje låt ut og den sitter som et skudd. Kanskje ikke et hagleskudd slik Skambankt tidligere leverte, men mer en seksløper av godt, gammelt slag. «Amnesti» har ZZ Top-gitar i starten og er en fin låt, men den sitter heller ikke helt. De to neste: «En lang strek» og «Nattergal» klarer heller ikke å bli igjen i hjernebarken.

Faktisk er det slik at etter seks låter er det egentlig kun en som virkelig er banket inn i hjernen.

Da er det kanskje ikke så overraskende at det er en ballade (i og med at Skambankt har giret ned deres traktor en god del hakk) som hever platen igjen. «Født på ny» er en virkelig god låt. Det blir dessverre litt kjedeligere igjen på «Berlin» før «Kvelertak!» viser litt av det i hvert fall denne anmelderen falt for hos Skambankt.

Avslutningssporet «Retrett» fungerer også greit, men kun det.

Så alt i alt er det et noe skuffende album Skambankt har levert. Det er lite juling, og kun et par låter som står igjen som virkelig gode nok.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN