Radkas liv

I 1997 laget journalisten Karen Riekeles Frivik og lydteknikeren Geir Hauger radiodokumentaren ”Set It Free” om Radka Toneffs liv og virke.

Radka Toneff
Set It Free – et portrett
KRFCD/Musikkoperatørene

Programmet fikk en flott andreplass i den prestisjetunge Prix Italia-konkurransen tre år seinere og i det store Radka Toneff-året 2008 – med cden «Butterfly» og boka «Radka Toneff – hennes korte liv og store stemme» skrevet av Marta Breen – er det flott at også «Set It Free» nå kommer ut på cd slik at alle får muligheten til å høre den fortsatt like gode og aktuelle dokumentaren.

Riekeles Frivik har fått tilgang til private opptak av Radka fra hennes barndom der vi raskt skjønner at vi hadde med et unikt talent å gjøre både som musiker og som potensiell underholder – hennes evne til å «arrangere» barnetime for søsknene sine er mildt sagt fornøyelig. Så vidt jeg vet er det også eneste gang Radkas mor, Sis Toneff, har bidratt til å kaste lys over datterens liv. Sammen med lillesøster Jana, venninna Nina Kjølaas, Arild Andersen og Alex Riel gir hun oss et flott bilde av både mennesket og kunstneren Radka Toneff.

Hvem var Radka Toneff (1952-82)? Hvilke valg foretok hun både som menneske og kunstner og hvorfor gjorde hun det? «Set It Free» svarer på disse og andre spørsmål på et godt og verdig vis.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN