Original storbandmusikk

Et av landets ledende storband gjennom flere tiår går nok en gang nye veier med hjelp av Mathias Eick og Jacob Young.

Sandvika Storband
A Novel Approach
SSCD/Musikkoperatørene

Sandvika Storband er på mange måter for en institusjon å regne i norsk jazzliv. Bandet har vært en inspirasjon for “alle” andre storband gjennom blant annet sin standhaftighet, sin høye kvalitet og festivalen bandet stod bak i mange år. Dessuten har bandet vært en viktig “utdanningsinstitusjon” for mange unge og håpefulle som siden har blitt “stjerner” på jazzhimmelen, blant andre trompeteren Kåre Nymark jr., pianistene Helge Lien, Erlend Skomsvoll og Anders Aarum og trombonisten Øyvind Brække.

I forbindelse med bandets 40 årsjubileum har Brække, som spilte i SSB (kjentes riktig med den B-en til slutt forresten!) fra 1988 til 1991, forvalta ideen med å ta for seg deler av musikken til de to unge norsk ECM-musikantene Mathias Eick og Jacob Young. Trompeter Eick og gitarist Young er så definitivt med som solister også på sine egne låter. Prosessen blei satt i gang i 2006 da Brække fikk i oppdrag å skrive arrangement på Eicks låter. I 2009 var det klart for turné med musikken og da var også Young og hans musikk en del av pakka.

Innspillinga er gjort i fjor vår og låtene er oppdatert med ganske så nytt materiale som “Biermann” henta fra Eicks ferskeste cd “Skala”. Youngs låter er plukka fra hans to ECM-utgivelser samt fra den tidligere “Glow” som Brække faktisk spilte på i 2001.

SSB under sin musikalske leder Frank Brodahl viser nok en gang hvilket høyt nivå de befinner seg på – Sandvika Storband er ofte av internasjonal klasse. Brækkes arrangement er uten unntak glitrende og gir denne melodiske musikken full rettferdighet. Solistisk er nesten sjølsagt Eick og Young framifrå – hvilken fantastisk tone det er i hornet til Eick! – og flere av SSBs egne gir oss også bevis på at de har mye å fare med.

Vi iler til og gratulerer Sandvika Storband med de 40 første – må det bli minst 40 til!

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN