BLOGG SHOUT Damerisinbestealder: Gifte meg med legen min? (0)

Heftig sirkulasjon

Det blir aldri spart på noe når Frode Gjerstad fyrer opp sitt enorme kollektiv Circulasione Totale Orchestra.

Circulasione Totale Orchestra
Bandwidth
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

(SIDE2): Det er 25 år siden ledestjerna i norsk frijazz, saksofonisten og klarinettisten Frode Gjerstad, starta opp den første utgava av Circulasione Totale Orchestra (CTO). Bandet har eksistert hele tida, men med en hel del pauser og, som navnet nesten antyder, med en hel del forandringer i lagoppstillinga.

De siste par åra har CTO både her hjemme og ute i Europa vist seg fram på store festivaler og på denne trippelutgivelsen hører vi bandet fra festivaljobber i Molde, Moers i Tyskland og Zürich. Vi møter et band eller et kollektiv i storform.

Gjerstad har satt sammen en 12-manns utgave av CTO der Paal Nilssen-Love og Ingebrigt Håker Flaten overlater trommer og bass etter de to første jobbene til Per Zanussi og Hamid Drake (USA). Ellers er lagoppstillinga stabil med Louis Moholo-Moholo fra Sør-Afrika på trommer, Morten Johan Olsen på elektronikk og trommer, Anders Hana på gitar, Nick Stephens på bass (England), Børre Mølstad på tuba, Sabir Mateen (USA) på saksofon og klarinett, Kevin Norton (USA) på vibrafon, Bobby Bradford (USA) på kornett og Lasse Marhaug på elektronikk.

Det betyr musikanter fra tre kontinenter der det er nesten 50 år mellom eldstemann Bradford, født i 1934, og Hana og Olsen, født i 1982. Store internasjonale stjerner møter unge, lokale helter og alle lar seg inspirere – begge veier.

Akustiske instrumenter møter elektriske og elektronikk, musikk møter støy – åpne sinn som Gjerstad har håndplukka til denne utgava av CTO utfordrer seg sjøl, hverandre og oss på et vis som er helt spesielt.

Dette er frijazz med så åpne rammer som vel tenkelig – og her skapes det musikk av kompromissløse for kompromissløse. I mine ører er dette kanskje den beste utgava av CTO og Frode Gjerstad viser oss nok en gang hvilken unik retningsgiver og fødselshjelper han er.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN