BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)
MOLDEGJENSYN og det er gledelig, konstaterer vår anmelder.
MOLDEGJENSYN og det er gledelig, konstaterer vår anmelder.

Heftig fra Molde

Det bør ikke komme som noen overraskelse på noen at det er samsvar mellom Molde og kvalitet. Daniel Herskedal er nok et eksempel på det.

Lochs Balthaus Herskedal
Lochs Balthaus Herskedal
Music Under Construction

Under årets Moldejazz takka tubaisten og komponisten Daniel Herskedal for talentprisen han fikk i Molde i fjor med en konsert som vil bli huska. Der hadde han invitert med seg et norsk stjernelag til å tolke sine egne låter - «Some City Stories».

Herskedal har fortsatt en del år igjen før han runder 30, men har allerede fortalt omverdenen – vi snakker nemlig langt utenfor Haralds grenser – at han er en unik instrumentalist. Med en start i Moldes tradjazzmiljø og seinere studieopphold ved jazzlinja i Trondheim og ved Rytmisk Musikkonservatorium i København – hvor han nå like godt er tubalærer – har Herskedals musikalske utvikling gått i stadig mer moderne lei og her treffer vi han i en usedvanlig spennende, velspillende og melodisk trio.

I januar møttes den nederlandske trompeteren og flügelhornisten Bert Lochs, den tyske pianisten – både akustisk og elektrisk – Dirk Balthaus og Herskedal. Lochs var initiativtakeren og har skrevet de fleste låtene, men de to andre har også bidratt og Herskedal har skrevet både åpnings- og sistesporet.

Vi blir møtt av et sjeldent lydbilde med ei slik besetning sjølsagt og de melodiske og lyriske idealene de tre er svært så samstemte om, gjør dette til en flott opplevelse. Lochs og Balthaus, som også er bosatt i Nederland, har spilt sammen til og fra i nærmere 20 år. Da Lochs hørte det virtuose tubaspillet til Herskedal på en festival i Nederland for noen år siden, så skjønte han raskt at de «måtte» spille sammen en dag og basert på det vi får høre her, så hadde han helt rett.

Dette er både vakker, lyrisk, original og sterk musikk basert på melodier med kraft i seg med tre glitrende solister. Herskedal føyer seg elegant inn i en flott norsk tubatradisjon med utgangspunkt i Stein Erik Tafjord som blant andre David Gald og Lars Andreas Haug har ført videre.

Trioen Lochs Balthaus Herskedal har foreløpig ikke satt sin fot på norsk jord. Det må noen sørge for skjer så snart som mulig – inn til det skjer er bandets debut-cd en utmerka erstatning.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN