Flotte stemmer

Vokalsekstetten Pust følger opp debuten fra 2007 på et spennende vis.

Pust
Kry
Pust Records/Musikkoperatørene

Da Pust debuterte med ”Femkant” for to år siden, skjønte man raskt at Pust var et ensemble med stort potensial og med vilje og evne til å skue videre.

På oppfølgeren «Kry» har de alliert seg med jazzmusikanten Geir Lysne som produsent og det skinner gjennom. Elisabeth Anvik (alt), Håvard Gravdal (baryton), Anne Hilde Grøv (sopran), Jostein Hasselgård – jo da, han fra Grand Prix for noen år siden (tenor), Jorunn Lovise Husan (sopran) og Mads Iversen (bass), besitter til sammen en stemmeprakt som er sjelden og de kler hverandre på et usedvanlig vis.

Lysne har fått Pust til å ta større sjanser enn på debuten og vi får til og med et totalt improvisert strekk her. Repertoaret er likevel i stor grad basert på norsk tradisjonsmusikk eller egne låter og Pust greier å skape stemninger som er godt å være i nærheten av når høsten nærmer seg med stormskritt. Høydepunktet er likevel bandets versjon av André Bjerkes «Farao på ferie» – ei lita perle.

De fleste får plass til å vise hvem de er som solister, men det aller viktigste her er likevel hva kollektivet Pust står for. Stemmen blir ofte kalt det viktigste instrumentet av alle – Pust får oss til å tro enda mer på det.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN