BLOGG SHOUT Eemmyp: HEY BABIES (0)
Foto: Asle Bentzen (TV 2 Interaktiv)

Diva i dommedagsregn

Islandske Björk hadde den rette rammen rundt sin særegne musikk, da hun gikk på scenen som siste Roskilde-headliner torsdag kveld: regn.

(ROSKILDE/SIDE2:) La det være sagt med en gang: jeg forstår ikke Björk. Jeg forstår ikke hvordan tusenvis av mennesker jubler over sanger jeg oppfatter som umelodiøse og ufengende.

Men jeg forstår at det er jeg som er utafor, og 50.000 mennesker på Dyrskuepladsen ser noe jeg har oversett. For da Björk entret scenen sammen med sine musikere, deriblant hornmusikere hjemme fra Island, var det ingenting å si på stemningen blant det konserthungrige publikummet.

At damen med den særegne røsten har mange fans er åpenbart. Publikum jubler når det kjenner igjen introen på sangene hennes, og når hun stopper opp innimellom står jubelen til himmels ved Orange Scene.

Så er hun også sjarmerende og full av frierier på sin egen innesluttede måte, der hun nøyer seg med et lite "takk" mellom sangene.

Låtene, med sine ambiente og urytmiske rytmer, fremfører hun med stor entusiasme, og arrangementer og musikkstil er noe helt eget og nyskapende. Det er ingen andre som låter som Björk.

Stilen hennes slår like godt an over store deler av verden, men det er mye islandsk mystikk og særhet i arrangementene hennes. Derfor skapte det dystre striregnet en perfekt ramme for den fargerike divaen.

The Killers var åpningsdagens første headliner på Roskilde - Klikk her for å lese Side2s anmeldelse fra Killers-konserten på Hovefestivalen.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.