Lucy Swann melder sitt comeback som plateartist med singelen «Foreign Bodies» fredag.
Lucy Swann melder sitt comeback som plateartist med singelen «Foreign Bodies» fredag. Foto: Ulla Schildt

Lucy Swann med forsmak på platecomebacket

Du hørte henne kanskje på «Hawaii Oslo»  - nå er hun tilbake.

Syv år etter at hun slapp debutalbumet, er Lucy Swann tilbake med singelen «Foreign Bodies» – en første forsmak på albumet som er i vente på nyåret.

Singelen – som slippes fredag 15. september – beskrives som et eksplosivt comeback fra artisten, som har et lydbilde skildret «som en farverik kakofoni av komplekse rytmer og harmonier» – et sted i den grenseløse og sjangereksperimenterende delen av popmusikken.

Les også: Pistolklubben: - Vi har stått på som pokker for å få nok egenkapital til bolig. Nå er vi glemt i valgkampen!

Ifølge pressemeldingen er tittelen på albumet «Blue, Indigo, Violet and Death», og det slippes tidlig i 2018 på hennes eget plateselskap Egoletgo Records.

Lucy Swann meldte sin soloankomst med LP-en «La Petite Mort» i 2010, som fikk solide anmeldelser og Øyafestivalens talsperson til å si at de lot se «imponere av hva denne dama fikk til av lyd og musikalitet alene på scenen». Da hadde hun vært åtte år i bandet Fountainheads, og uttalte til NTB:

– Jeg liker å opptre alene. Det er frigjørende å ha all plassen, ha hele scenen for meg selv. Det er en stor frihet i det å være alene.

Hvis du har sett filmen «Hawaii Oslo» fra 2006, har du garantert fått med deg Fountainheads-låten «Perfect», hvor Lucy var vokalist. 

Men Lucy Swann ble ifølge eget utsagn lei lyden av egen stemme. I stedet komponerte hun blant annet instrumentalmusikken til Det Norske Teatrets «Hamlet»-oppsetning i 2014. Det ga ny inspirasjon, og på singelen synger hun igjen. Nå er Swann klar for Trondheim Calling i februar.

Les også: Sofia Carson og Booboo Stewart: - Kjærlighetssorg er en del av livet

Og denne: Sophie Elise reiser til Spania med ny kjæreste

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.