Henges ut som dum blondine

Verden ler av norske Camillas forsøk på å skifte prosessor. Selv fortviler hun.

(SIDE2:) Over 100.000 personer har sett klippet på YouTube der Camilla forsøker å lære seg hvordan man skifter prosessoren på en datamaskin.

Klippet som har fått navnet «Dumb norwegian blonde» er fra serien «Prinsessen og professoren» som gikk på TV3 i fjor. I programmet tar kvinnelige skjønnheter hver sin nerd i skole - og vise versa.

- Tragisk
I klippet får man se en tydelig frustrert Camilla som prøver å lære seg hvor prosessoren til en datamaskin er.

- Det er helt utrolig hvor slemme folk kan være, sier Camilla til Side2.

Selv visste hun at klippet lå på nettet, men ikke på YouTube der over 100.000 har sett henne. Klippet på YouTube er tekstet til engelsk for å nå ut til flest mulig

- Jeg har sett det tidligere. Men jeg synes det er tragisk at dette kan være underholdning, sier hun videre.

Camilla angrer ikke på at hun var med i programmet, men synes det er vondt å lese kommentarene som blir skrevet om henne.

- Jeg angrer ikke på noen ting. Det er ti minutter av et program og jeg er liksom den dumme. Det er vondt å lese hva folk skriver om meg. Spesielt når de ikke kjenner meg, sier hun.

TV3 beklager
TV3 beklager at Camilla føler seg krenket, men kan ikke gjøre noe med klippet.

- TV3 kan dessverre ikke ta ansvar for hva som legges ut på YouTube, vi har heller ingen mulighet til å sanksjonere overfor seere som kopierer og videreformidler klipp fra våre produksjoner. Jeg har nå snakket med Camilla og beklaget at vi ikke kan gjøre noe med situasjonen - noe hun også er inneforstått med, sier Øystein Hygen Christensen i TV3 til Side2.

Dette betyr altså at folk som er med i realityserier står alene i etterkant av tv-opptredenen dersom de føler seg misbrukt på nettet.

Charlotte Erikstad ved Datatilsynet mener at TV3 har sitt på det tørre når de ikke kan hjelpe Camilla.

- Jeg vil råde henne til å ta kontakt med vedkommende som har lagt ut saken på YouTube og få det fjernet. Hvis ikke så finnes det Abuse-grupper som kan hjelpe til med å få det fjernet.

Les mer om dette på Datatilsynets sider

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.