Harket går solo

Morten Harket avslører at han på nyåret gir ut sin første soloplate på 12 år.

(SIDE2): - Det føler som om jeg har vært i kloster i 12 år. Nå er det på tide å tre ut i lyset igjen og fortsette det jeg begynte på den gangen, forteller Morten Harket til VG.

Han tenker på året 1995. Tolv år etter solodebuten «Wild Seed» er Morten Harket klar med ny soloplate - endelig, ifølge han selv. Morten innrømmer at han har låter nok til å fylle ytterligere to plater, i tillegg til den kommende «Letter from Egypt». Dette blir en internasjonal satsning, akkurat som «Wild Seed» i utgangspunktet skulle være.

- Jeg er stolt over «Wild Seed», men den var opprinnelig tematisk svært provoserende, ikke minst på grunn av «Gospel From A Heathen». Den ble til slutt ikke med på platen på grunn av engstelige reaksjoner i Warner-systemet.

- a-ha har aldri handlet om vennskap
Platen ble ikke en satsning internasjonalt, og platen Harket hadde klar tre år etter ble også trukket tilbake. a-ha bestemte seg for comeback.

- Vi var egentlig altfor opptatte på hver vår kant. det var ingenting som tilsa at vi skulle komme sammen igjen. Vi ble lurt sammen på snedig vis, forteller han.

Harket innrømmer også at a-ha alltid har vært i krig.

- Den evige diskusjonen om vennskap bommer radikalt. a-ha har aldri handlet om vennskap. Men det betyr jo ikke at vi ikke er venner! Vi trenger bare ikke å sitte i fanget til hverandre for det.

Les mer om musikk her:

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.