BLOGG SHOUT Damerisinbestealder: Gifte meg med legen min? (0)
Foto: Cathrine Holden (TV 2 Interaktiv)

Dette får du på Roskilde

Foruten regn og moro er det mye musikk å få med seg under Roskilde-festivalen

(SIDE2): Mange store artister, noen helt ukjente og en rekke Hoveoppgulp for Roskilde-besøkende. SIDE2 spår noen av høydepunktene før årets festival.

120 DAYS
Spellemannsvinnende guttegjengen fra Kristiansund. Skamrost for debutplaten «120 Days» som kom før jul i inn- og utland.

Les mer om 120 Days: Norske favoritter i USA

ARCADE FIRE
Kanadisk indieband som gjorde det stort under Hove.

Les konsertanmeldelse: Dere er herved tilgitt!

ARCTIC MONKEYS
De ble tidenes mestselgende debutanter da albumet «Whatever People Say I Am, That's What I'm Not» kom i fjor. Det nye albumet «Your Favourite Worst Nightmare» kom i butikkene tidligere i år.

Les mer: Brakrekord for vidunderband

THE ARK
Skeive favoritter fra Sverige. Var med i årets finale i Melodi Grand Prix, men fikk jekket ned egoet et par hakk da det resulterte i en av Sveriges dårligste MGP-plasseringer på flere år. For øvrig er The Ark også booket inn til Quart som oppvarming for Scissor Sisters.

Les mer: Grand Prix på Quart

BASEMENT JAXX
Britisk danceduo som har holdt på siden 90-tallet. .

BEASTIE BOYS
En av de gode gamle traverne som kommer til Roskilde i år, kjent for å mikser hiphop, funk og punk. De kom ut med nytt instrumentalalbum i sist uke.

Les anmeldelse av den nye platen: Syrejam fra dyregutter

BIG BANG
Sagt å være en av Norges beste rockeband med Øystein Greni i spissen. Big Bang farter rundt på en del festivaler i år før de etter all sannsynlighet flytter til USA til høsten.

Les intervju med Øystein Greni: Big Bang starter på bånn

BJÖRK
Islands desidert største stjerne er klar for Roskilde. Etter noen års pause slo hun til for fullt med sitt nye album "Volta".

Les anmeldelse her: Bedre og bedre, Björk

DATAROCK
Kanskje Norge mest spennende band for tiden. Datarock har seilet opp som et band av internasjonal klasse det siste året. Nå ønsker bergensbandt å bli store i USA, og planen er å gå gjennom Coca-Cola.

Les mer: Norsk band lager Cola-hit

THOMAS DYBDAHL
Dybdahl er nok en gang klar for Roskilde Festivalen.

THE FLAMING LIPS
Psychedelisk rock fra statene som fikk gode anmeldelser for sin siste plate. For den som går glipp av opptredenen under årets Roskilde kan også få med seg The Flaming Lips under Lost Weekend på Askøy, utenfor Bergen.

Les mer: Flaming Lips til Norge

JOHN LEGEND
Sanger, pianist, låtskriver og produsent Mr. Legend er på plass første musikkdag på Roskilde. Han har i løpet av det siste året vært å se i Norge blant annet under Nobelfredspris konserten.

Les mer: Sexy, stilfullt og rørende

JUSTICE
Electrohouse bandet Justice kommer fra Frankriket. De er et kjent remix band, og har laget remikser for Britney Spears, N*E*R*D, Fatboy Slim and Daft Punk.

THE KILLERS
Ett av de største suksessene under Hovefestivalen, og kommer nok til å gjøre en knakende god forestilling i Danmark også.

Les anmeldelse fra Hove: Killerparade

THE LIONHEART BROTHERS
Trondheimsbandet som ble heftig spilt på radio i vår med låten " Discobowl" har tydeligvis vekket oppmerksomheten til musikkfolket på Roskilde også. Spiller en del festivaler i Norge også deriblant Slottsfjell og Storås.

Brødrene løvehjerte på MySpace

MIKA
Mikas singler har toppet hitlister her til lands og ganske mange andre land også siden jul. Engelskmannen er uten tvil ett av Roskildefestivalens mange trekkplaster når han entrer Arena på fredag.

SIDE2 møtte Mika i Oslo: Stjerneskudd med stålkontroll

MUSE
Det britiske bandet Muse har ti årsjubileum og er kjent for sine liveferdigheter. Dette blir nok en konsert du bør gå glipp av om du befinner deg på Roskilde i år.

Les mer: Har flest lojale fans

MY CHEMICAL ROMANCE
Emoband fra USA som nok også kommer til å trekke en god del folk under festivalen. Har i år gjort comeback med albumet «The Black Parade» og låter som «Welcome To The Black Parade» har herjet hitlistene her hjemme. Bandet var også å finne på Hoves festivalprogram.

Les anmeldelse fra Hove: Plagsomt bra

PETER, BJØRN & JOHN
Svensk/engels trio som er mest kjent for klubbsingelen "Young Folks".

Sjekk hjemmesiden

QUEENS OG THE STONE AGE
Dette amerikanske bandet trenger vel strengt tatt ingen videre presentasjon.

SIDE2 møtt QOTSA – Vil ha regn på Hove

RED HOT CHILI PEPPERS
«Red Hot» er kanskje ikke kjent for å ha de beste liveopptredende, men denne opptredenene kan bli en hitparade uten like. Til sammen har bandet solgt 60 millioner plater på verdensbasis, og har flest singler som nr. 1 på Billboard Modern Rock Chart.

Rock med humor: Hip hop Chili Peppers

TIMBUKTU & DAMN!
Den lille rappyndlingen fra Skåne er ledene i hiphopsjangeren under årets Roskilde. For øvrig er svensken også klar for Slottsfjell, Døgnvill, Quart og Øya av festivaler i Norge.

Siste nytt om Timbuktu på Side2: Timbuktu i knivdrama

THE WHO
Terten på toppen av tertekaken under årets Roskilde er uten tvil det historiske bandet The Who. Bandet startet sin status som superstjerner etter opptreden på Woodstookfestivalen i 1969. Bandets konsert under Roskilde er et must, ikke nødvendigvis fordi den blir best, men fordi de er eldst og definitivt verdt det.

(Kilde: www.roskildefestival.dk, Wikipedia)

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.