BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)
12. AUGUST 1986, da dette bildet ble tatt, var Prince aktuell med låta "Kiss", en av hans største suksesser.
12. AUGUST 1986, da dette bildet ble tatt, var Prince aktuell med låta "Kiss", en av hans største suksesser. Foto: Pa (Pa Photos / NTB scanpix)

Dette er Princes 10 største hits

Legenden ble bare 57 år gammel.

NEW YORK (SIDE2): Artisten Prince, født Prince Rogers Nelson, ble torsdag 21. april erklært død i sitt hjem Paisley Park i Minnesota. Han ble 57 år gammel.

Planla konsert i Oslo

Vi har kikket på hvilke låter som har gitt ham størst suksess, og bruker hitlisten til Billboard som utgangspunkt. Listen er basert på Billboards egen artikkel om temaet.

Til Norge kom han for 27 år siden med stormsuksessen "Sign O The Times". Valle Hovin var smekkfullt. 13. november i fjor ble det klart at Prince utsatte varslet turné.

Da var det allerede meldt at han planla å komme til Oslo.

Vaktsom over internett

Prince har ikke åpnet for strømming for så mange av sangene på denne listen, så vi har ikke embeddet mer enn en coverlåt, men som trøst kan vi anbefale deg å sjekke denne reportasjen fra NFL hans fenomenale pauseshow under Super Bowl i 2007.

Mange av hans største suksesser kom gjennom andre artister som fikk hitsuksesser med låter som Prince hadde skrevet. Chaka Khans største hit var for eksempel «I Feel For You», som nådde tredjeplass på Billboard og var en av de fem mestselgende singlene i 1985.

Dette er likevel ikke nok til å få plass på topp 10-listen:

10. «Purple Rain»

Dette er nok hans mest kjente låt, men den ble aldri nummer én på Billboard-listen. En skikkelig power-ballade med en bergtagende gitarsolo. Den ble nummer 2 på hitlisten 17. november 1984.

9. «U Got the Look»

Denne duetten med Sheena Easton fra «Sign ‘O’ The Times»-albumet ble nummer to 17. oktober 1987.

8. «Raspberry Beret»

Denne låta nådde heller ikke førsteplassen, men inntok andreplassen 20. juli 1985.

7. «Manic Monday»

Dette ble en megasuksess for jentebandet The Bangles, som hadde nådd førsteplassen på Billboard hvis det ikke var for at Prince selv samtidig var ute med låta som er nummer to på denne listen.

6. «Batdance»

I 1989 var «Batman» den store filmsuksessen og Prince nådde nummer 1 på Billboard 5. august 1989 med denne låta fra soundtracket til filmen.

5. «Cream»

Denne sexy låta fra «Diamonds and Pearls» nådde toppen 9. november 1991 og ble der i to uker.

4. «Let’s Go Crazy»

Selv om tittellåta fra albumet «Purple Rain» i dag er den mest kjente fra dette albumet, er det denne sangen som gjorde det best på Billboard. Den nådde førsteplassen 29. september 1984 og holdt seg der i to uker.

  • 17. JULI 2007 opptrådte Prince under Montreaux Jazzfestival.
  • 30. JUNI 2011 opptrådte Prince på Stade de France i Saint-Denis utenfor Paris.
  • 22. JANUAR 1985 spilte Prince på Riverfront Coliseum i Cincinnati.
  • 19. MARS 2000 mottok Prince en spesialpris for sitt bidrag til å skaffe oppmerksomhet mot dyremishandling innenfor ullproduksjon, via låta "Rave Un2 the Joy Fantastic".
  • 14. NOVEMBER 2010 spilte Prince under avslutningen av Abu Dhabi Formel 1 Grand Prix.
  • 8. FEBRUAR 2015 delte Prince ut en pris under Grammy-utdelingen i Los Angeles.
  • 12. AUGUST 1986 ble dette arkivbildet tatt.

ANNONSE

3. «Kiss»

19. april 1986 gikk Prince til topps med denne låta, som var på albumet «Parade». Prince hadde samtidig andreplassen på lista, som låtskriveren av The Bangles' mest kjente sang.

2. «Nothing Compares to U»

Denne ble en megahit. Ikke for Prince selv, men for Sinead O’Connor, som lå fire uker på førsteplass i USA med denne nydelige sangen som Prince skrev.

1.«When Doves Cry»

Denne låta nådde toppen på billboardlisten 7. juli 1984 og holdt førsteplassen i fem uker. Det er dermed hans lengstlevende listetopp.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.