BLOGG SHOUT Damerisinbestealder: Gifte meg med legen min? (0)
Foto: Asle Bentzen (TV 2 Interaktiv)

De nye popyndlingene

Peter Bjorn and John har kanskje det mest intetsigende bandnavnet i verden. Men det er akkurat det de ønsker.

(SIDE2:) - Det er våre navn, ja, flirer Peter Morén.

Meningsløse bandnavn
Han sitter med Roskilde-gjørme på sine hippe indiepopsko, noen timer før fredagens festivalkonsert. 31-åringen forklarer hvorfor bandnavnet til den svenske trioen høres ut som et punkt på en skoleavslutning.

- Vi prøvde å få til et bandnavn, men fant aldri noe som passet. En venn spurte hvorfor vi ikke skulle bruke våre egne navn. Vi syntes det virket teit, men da vi hadde tenkt på det en stund ombestemte vi oss, sier han.

- Vi tenkte at mange bandnavn er helt merkelige og meningsløse, som Death Cab for Cutie og Red Hot Chili Peppers. På den tiden var det mange garageband, som The Strokes og The White Stripes. Det ligger så mye attitude i navnet, imaget gjør at man vet hvordan det låter bare ved å høre bandnavnet. Ved å bruke våre egne navn er alt helt åpent. Vi kan gjøre hva som helst, en barneplate, jazz eller det vi måtte ønske. Det er bare våre navn, men det sier ikke noe om musikken, sier han.

Peter Morén sier at han har vært på Roskilde en gang tidligere, som «sivil». Men festivaltypen er han ikke.

- Det var ikke så dårlig vær da jeg var her, i 1995. Det er en god festival, det er alltid mye å se her. Men jeg tror ikke jeg er en typisk festivalperson. Jeg liker å ligge i telt, men helst ute i naturen, sier han.

Bytter på instrumentene
Peter Bjorn and John høster lovord både hjemme i Sverige og ute i den store verden, for sin søte indiepop. På tross av at alle tre lever ulike liv og liker ulik musikk, finner de sammen på en felles musikalsk plattform.

- Som liten var jeg en enorm Beatles-fan. Senere kom indiebølgen. Så er det jo slik at jo eldre man blir, dess mer utforsker man. Jeg begynte å høre mer på afrikansk folkemusikk. Ikke folkemusikk, kanskje, men den første popmusikken som kom derfra. Senere likte jeg brasiliansk musikk. Det må alltid være spennende musikk for meg, det må ikke stå stille. Det kan hende jeg går tilbake og hører på Beach Boys eller Beatles, men det må alltid gå videre.

- Stilen vår er nok preget av at vi bytter på instrumentene, så vi er ikke bundet på den måten. Live er det litt enklere. Da er det kun trommer, gitar og bass, sier Peter.

Som psykolog
Alle tre i bandet skriver sanger, men hva som gir trangen til å skrive er han usikker på.

- Hvorfor man skriver en låt? Fordi man kan. Jeg pleier å si at det er som å gå til en psykolog. Du skriver en sang for å bearbeide ting du har opplevd. vår forrige plate, «Falling Out», handler mye om forhold som tar slutt og krangling med kompiser eller foreldre. Ting som sliter og drar og er plagsomt. Senere kom vi med en plate som er mye mer positiv, og det merkes på sangene - «OK nå har han truffet en ny jente», humrer Peter Morén.

- Men vi skriver sanger alle tre. Det er det som er så merkelig. Vi er veldig ulike personer, vi lytter til ulik musikk og lever ulike liv, men når vi kommer sammen med musikken så passer det i hop på ett eller annet vis.

Peter Bjorn and John ble lansert i Norge i vinter - klikk her for å høre dem på nettsidene deres.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.