BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)
Karpe Diem måtte avbryte en konsert i Bergen lørdag kveld etter at noen tømte et pulverapparat mot publikum fra scenen. Her Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (til venstre) og Chirag Rashmikant Patel i Oslo Spektrum i 2013.
Karpe Diem måtte avbryte en konsert i Bergen lørdag kveld etter at noen tømte et pulverapparat mot publikum fra scenen. Her Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (til venstre) og Chirag Rashmikant Patel i Oslo Spektrum i 2013. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

28-åring tømte brannslukkingsapparat fra scenen under Karpe Diem-konsert

Rundt 4.500 personer ble evakuert fra en konsert med Karpe Diem i Bergen lørdag kveld, etter at en 28 år gammel mann med tilgang til backstageområdet tømte et brannslukkingsapparat mot publikum.

Politiet opplyste rundt midnatt natt til søndag at den 28 år gamle mannen er pågrepet og har tilstått ugjerningen.

– Han hadde tilgang til backstageområdet og var ikke en del av det ordinære publikummet, men var der fordi han hadde tilknytning til andre artister. Han har lagt seg flat og beklager. Han har det nok ikke godt nå, sier politioverbetjent Bent Angeltvedt i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Ifølge politiet venter en politianmeldelse og muligens et betydelig erstatningskrav etter hendelsen.

5-6 personer nærmest scenen ble kjørt til legevakt for sjekk etter å ha pustet inn pulveret. Konserten ble stanset i 22.30-tiden lørdag.

Panikk i teltet

En av konsertdeltakerne sier til avisa at folk fikk panikk og stormet ut. Midt under konserten i teltet på Koengen ble det ble opplyst fra scenen at publikum måtte forlate lokalet.

Det var mye røyk i lokalet og mange som ikke fikk puste, sier Ole Tøkje (23).

Sara Skiple Sataøen (22) sier til NTB at det var flere som kom ut på scenen og vendte slangen på brannslukkingsapparatet mot publikum.

– Det var helt forferdelig. Flere skrek og ba dem om å stoppe. Mange av vaktene la seg ned på gulvet, det var helt kaos.

Beklager hendelsen

Karpe Diem spilte utsolgt konsert i teltet på Koengen under Norges Handelshøyskoles arrangement Uken 16.

På sin Facebook-side beklager både bandet og arrangøren det inntrufne.

«Det begynte som en helt fantastisk konsert i Bergen i kveld. Mot slutten av konserten ble et brannslukningsapparat utløst. Dette er farlig, både for mennesker og utstyr, og alle ble derfor evakuert. Det er heldigvis ikke meldt om noen alvorlige personskader, og Røde Kors tok hånd om de som følte seg dårlige på stedet. Sannsynligvis er alle instrumenter ødelagt, men vi sees i Bergen igjen snart. Kjærlighet. – Karpe og Uken».(©NTB)

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.