Solbrillene som gjelder i år

Solbrillene sitter midt i ansiktet, og å velge riktig par er viktig. Vi guider deg gjennom solbrillejungelen med årets viktigste trender og de beste eksperttipsene.

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Stella Vaage

Dagene er lengre, solen står lavt på himmelen og vi føler at våren er i anmarsj. Tankene går automatisk i en retning de ikke har gått på noen lange, mørke måneder; solbriller. 

Vi i S2Mote-redaksjonen er klare for å tørke støv av solbrillene og gå til innkjøp av årets nye par. Men hva er det egentlig som gjelder på solbrille-fronten i år? Vi tok en prat med Norges brillekonge, Arvid Krogh, eier i brillekjeden Krogh Optikk. Han gir oss sine beste tips.

Dette er årets solbrilletrender

- Det er ikke noen spesielt revolusjonerende forandringer på det rent estetiske i år, men vi ser at trendene fra i fjor fortsetter i enda sterkere uttrykk, forteller Arvid.

Trendene Arvid sikter til er vintage-inspirert med overdimensjonert størrelse, graderte og fargede glass, retro med runde glass og 90-tallsnostalgisk med farget speilglass. Denne sesongen er heller intet unntak for klassikerne som kommer igjen år etter år; cateye, pilotbriller og Ray-Bans.

Arvid oppfordrer imidlertid nordmenn til å tenke nytt.

- Jeg håper folk blir litt modigere fremover og at man tør å skille seg ut fra mengden. Rent statistisk har alle allerede et par Ray-Bans hjemme, så hvorfor ikke kjøpe noe nytt denne sesongen? Om du liker pilotbriller, kan du for eksempel gå for et par fra All The Peoples eller Tom Ford, tipser Arvid.


Vintage-inspirert

Øverst: Asos Collection | Alexander McQueen. Nederst: Linda Farrow | Asos Collection


90-talls

Øverst: AJ Morgan | Ray-Ban. Nederst: Illesteva | Le Specs


Pilot-briller

Øverst: Ray-Ban | Asos Collection. Nederst: Ray-Ban | Polo Ralp Lauren


Runde

Øverst: Ray-Ban | Even&Odd. Nederst: Ray-Ban | Ray-Ban


Cat-eye

Øverst: Cheap Monday | Versace. Nederst: Quay Australia | Le Specs


Slik velger du riktig solbriller

Det er bokser man kan huke av og skritt man kan følge for å finne solbrille-formen som er best for ditt ansikt. For dette kan det lønne seg å dra til en forhandler for å få eksperthjelp, likevel mener Arvid det aller viktigste er å velge solbriller basert på personlighet og egne ønsker.

 - Å fortelle en historie med solbrillene er mye kulere enn å velge det «riktige» eller «safe». Kanskje du liker Stella McCartneys verdier veldig godt, og derfor velger et par solbriller fra henne. Kanskje du elsker vintage og John Lennon og velger runde, små briller? Det er egentlig ingen regler, men jeg oppfordrer alle til å vise personlighet, stil og fortelle en historie når de velger solbriller for denne sesongen.

Her finner du flere solbriller