Lucky Blue Smith på Das Stue i Berlin
Lucky Blue Smith på Das Stue i Berlin Alexander Rentsch/Zalando

Side2 møtte modellenes Justin Bieber

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Daniel Bratterud

BERLIN(Side2): Amerikanske Lucky Blue Smith er den nye mannlige supermodellen, som med sine 1,4 millioner Instagram-følgere kalles «modellenes Justin Bieber».

(Oppdatering: Per 20. mai 2016 har Smith 2,3 millioner "followers")

Som eneste norske redaksjon møter Side2 «Insta-prinsen» i Berlin for et eksklusivt intervju.

-Helt sykt

Lucky Blue Smith på amFAR-gallaen

Det finnes knapt en person i motebransjen som ikke har hørt om stjerneskuddet Lucky Blue Smith, gutten bak Instagram-profilen @luckybsmith.

17-åringen fra Utah har tatt moteverdenen med storm, og har blant annet vært Tom Ford sitt ansikt utad, gjestet talkshowet «Ellen», og gått visninger for Versace, Michael Kors, Etro, Cavalli og Balmain, for å nevne noen.

-Det er kjempekult, og jeg liker det, men det helt sykt å bli kalt «supermodell» og alt mulig annet av folk. Det er vilt, og jeg prøver bare å nyte det, forteller Lucky Blue Smith til Side2 på det ærverdige hotellet Das Stue i Berlin.

Den allerede garvede 17-åringen ble tidligere denne uken kåret til et av motemagasinet Harper’s Bazaars nye «icons», som er en kåring av hvem magasinet mener er årets underholdningstjerner. I år deler han listen med tungvektere som Mariah Carey, Katy Perry og selveste Oprah.

-Det er supergøy, og helt ærlig kan jeg ikke fatte hvordan det skjedde. Det er «weird» å ha alle disse mulighetene i så ung alder, forteller den tilsynelatende svært så ydmyke 17-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Unggutten måler 191 cm på strømpelesten, og med sitt androgyne utseende, platinablekede hår og isblå øyne, har han klart å sjarmere en hel moteverden – og ikke minst utallige pikehjerter. For Lucky Blue Smith selv er det humor som sjarmerer.

-Jeg trenger en som er morsom, med en fin personlighet. En som er snill og respekterer andre, og som kan få meg til å le. Jeg trenger å le, smiler Lucky.


Lucky Blue Smith:

 

Født i 1998

Modell fra Utah, USA

Gått visninger for blant annet Roberto Cavalli, Versace, Fendi, Michael Kors, Etro og Balmain.

Har 1,4 millioner følgere på Instagram.

Det er mer enn verdens to best betalte mannlige modeller, Sean O’Pry og David Gandy, til sammen.

De har «bare» i underkant av 500.000 followers hver.

Er egentlig ikke blond, men etter han bleket håret eksploderte etterspørselen, så han beholdt det.

Spør stadig Instagram-fansen om han skal farge håret tilbake.

Modellfamilie

Lucky Blue Smith ble oppdaget ved en tilfeldighet, i en alder av 10 år, da han var med modellsøsteren Daisy på et møte med NEXT Model Management. Agenten hennes så potensial også i broren, og sa at han ville møte Lucky igjen om et par år. Nøyaktig to år senere dro Lucky Blue til Los Angeles sammen med søstrene Starlie Cheyenne, Daisy Clementine og Pyper America.

-Familien min og jeg dro sammen med Daisy til L.A. for å møte NEXT, og av en eller annen grunn ble alle vi barna signert den dagen, sier han, og innrømmer at det kanskje ikke var helt tilfeldig at alle fire fikk kontrakter:

-Mamma var modell, mormor var modell og farmor var modell, så det har vært en del modeller i familien. Vi er alle skikkelig høye, så det kan ha noe med det å gjøre, ler Lucky.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Happy Mother's Day mom I love you so much you're my best friend❤️ @dallonsgirl

Et bilde publisert av Lucky Blue (@luckybsmith) søndag 10. Mai. 2015 PDT


Siden har søsknene gjort blant annet en kampanje for GAP sammen, samt startet sitt eget surf-rock band kalt «The Atomics».

Lucky forteller at den nære søskenflokken kommer fra et svært musikalsk hjem, og at de spiller hvert sitt instrument. Han selv skal være en erfaren trommeslager.

-Pappa er et musikalsk multitalent, og har lært oss alle å spille instrumenter. Hadde jeg ikke gjort modellgreia, hadde jeg fokusert fullt og helt på musikken. Jeg har spilt trommer siden jeg var seks år, og håper at vi en dag skal kunne leve av det, forteller supermodellen som inntil videre ikke trenger å bekymre seg for jobber.

Lucky Blue Smith i #ShareYourStyle-kampanjen for Zalando


Noe for alle

I den nye kampanjen #ShareYourStyle for nettbutikken Zalando, deler Lucky Blue sin personlige stil med resten av verden, sammen med blant annet skuespiller Christina Hendricks fra «Mad Men» og supermodellene Binx og Caroline de Maigret. For en som har jobbet for verdens største luksusmerker, og med hundrevis av tilbud som renner inn daglig, lurer Side2 på hva det var som fikk ham til å velge Zalando-kampanjen.

-Når man går visninger for store merker som Balmain, Versace og Fendi, så er det deres klær man bærer. Det er superkult, men det er designerens stil man viser frem. Med Zalando kunne jeg velge og style klærne i stor grad selv, og det var viktig for meg å vise unge folk at det er mulig å sette sammen en kul stil selv om man ikke har råd til de dyreste klærne, forklarer Lucky.

-Det handler om å være seg selv, dele sin egen stil og være kreativ. Det er liksom noe for alle.

Cola og lite trening

Man skulle kanskje tro at en mannlig supermodell nærmest må bo på et treningsstudio, men for Lucky Blue Smith er sannheten en annen.

-Det er kjemperart, men jeg er heldig som slipper å tenke på kroppsmål. Jeg drikker sykt mye Coca Cola, og spiser masse junkfood, men jeg tror forbrenningen har noe med alderen å gjøre. Det kommer på en måte helt naturlig. I alle fall nå. Jeg må nok starte å trene litt mer seriøst snart, innrømmer han.

(På middagen senere på kvelden lemper han diskré over maten på farens tallerken, og hvisker lattermildt til Side2 at han foretrekker amerikanske kyllingvinger og burger framfor tysk sauerkraut og løksuppa vi får servert.)

Ville fans

Lucky Blue gikk nylig Michael Kors SS16-showet under New York Fashion Week.

Med snart halvannen million «followers» på Instagram, følger det naturlig nok en god del fans med. 17-åringen lar det likevel ikke gå til hodet på seg, men passer på å pleie forholdet til følgerne sine.

-Det å gi tilbake til fansen er utrolig viktig for meg, siden de har fått meg dit jeg er i dag. De støtter meg og løfter meg opp, og er der for meg, og det koster så lite for meg å ta 20 minutter ut av dagen min for å svare tilbake, forklarer Lucky og tar frem mobilen.

-Bare se her. Jeg får tusenvis av personlige meldinger på Instagram hele tiden. Så jeg prøver å svare noen innimellom, og vise hvor takknemlig jeg er.

Lucky Blue finner frem en tilfeldig melding fra en ung jente, og begynner å skrive til henne: «Håper du har en fin dag, søta. Hjerte». Med det gjør den unge sjarmøren dagen til en av de tusenvis av fansene sine.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lucky Blue Smith viser Side2 at han også svarer fansen privat: "hope you're having a good day cutie <3", skriver han til en heldig jente.

Utenfor showene Lucky jobber på, venter det ofte et titalls ungpiker som ønsker seg en «selfie» med sjarmøren. Som regel går det veldig fint, men han forteller at det til tider kan bli litt mye.

-Det er som oftest bare hyggelig, men en gang i Milano var det så mange oppmøtte at søsteren min og jeg ble presset opp etter en vegg uten noe sted å rømme. Vaktene ble tatt litt på senga der, men heldigvis fikk de flyttet alle til et større område, så vi kunne ta bilder og hilse ordentlig på dem der, forklarer Lucky sympatisk.

-Jo, det var forresten en dame som forsøkte å ta hånda nedi buksene på meg da vi skulle ta et bilde. Det var litt spesielt.

Lucky Blue tilbød seg å lære Side2s journalist sine signatur-poseringer kalt "Are you looking at me?" og "Why are you looking at me?"

Oppskriften til suksess

Når man sitter med en av nåtidens største SoMe-sensasjoner, er det naturlig å spørre: Hva skal til for å bli en stjerne på sosiale medier?

-Vær deg selv, og ikke prøv å være noen andre. Vit hvem du er, og vær klar over dine egne grenser. Folk vil sette pris på det og respektere deg. Husk bare at livet ikke handler om å være en stjerne på sosiale medier. Det handler om å samle seg erfaringer og å ha det gøy og nyte det. Og å være takknemlig, smiler han.


Disclaimer: Turen ble betalt av Zalando


📷: @jm_dayao

Et bilde publisert av Lucky Blue (@luckybsmith) fredag 09. Jan.. 2015 PSTa legend @versace_official thanks for putting me in your show

Et bilde publisert av Lucky Blue (@luckybsmith) onsdag 24. Juni. 2015 PDT


Thanks for having me @roberto_cavalli @nextmodels

Et bilde publisert av Lucky Blue (@luckybsmith) tirsdag 20. Jan.. 2015 PSTI don't remember who took this pic😂😂😂

Et bilde publisert av Lucky Blue (@luckybsmith) torsdag 18. Des.. 2014 PSTI almost had to cut my hair really short today😑 📷: @jm_dayao

Et bilde publisert av Lucky Blue (@luckybsmith) torsdag 08. Jan.. 2015 PST