ULIKE TEKNIKKER: Knepper du igjen BHen foran eller bak?
ULIKE TEKNIKKER: Knepper du igjen BHen foran eller bak? (Colourbox)

Setter du på deg BHen feil?

Ja, det finnes faktisk teknikker som er bedre enn andre.

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Silje Bjørnstad

(SIDE2): Man lærer stadig noe nytt og denne uka skriver Buzzfeed.com om «riktig» og «feil» teknikk for å sette på seg BH.

For ifølge nettsiden så er det faktisk en måte som er «mer korrekt» enn andre.

Foran eller bak?

I en undersøkelse utført av nettstedet svarer 55 prosent (315.300 stemmer) at de setter på seg BHen ved å først kneppe den på foran, snu den rundt og deretter plassere stroppene på skuldrene.

39 prosent (224.300 stemmer) sier de tar på seg BHen og deretter knepper igjen den fra baksiden. 6 prosent (33.300 stemmer) svarer visstnok at de har en annen teknikk.

HVORDAN du setter på deg BHen kan påvirke hvor raskt du sliter ut undertøyet.

Resultatet viser altså at flerparten tar på seg BHen ved å først kneppe den på foran og deretter snu den rundt på plass.

Strekker ut BHen

Men hva er det som egentlig defineres som den «riktige måten» når det gjelder BH-påkledning?

Ifølge BH-ekspert Christina Faraj er det mest korrekt å sette på seg BHen ved å ta på seg stroppene først og så kneppe den igjen bak. Dette er fordi man her drar minst mulig i undertøyet, noe som kan strekke ut BHen og få plagget til å miste formen sin raskere.

Likevel er det jo ikke alle som klarer å sette på seg BHen på denne måten - enten det skyldes mangel på fleksibilitet, fingerferdighet eller viljestyrke.

I det tilfellet anbefales det å bruke en BH med spenne på fremsiden, skriver Buzzfeed.

Ikke ta den over hodet!

Men både Christina Faraj og undertøysekspert Linda Becker understreker at man må bruke en teknikk som fungerer for deg.

De mener det viktigste uansett er at man ikke strekker begge armene igjennom BH-stroppene samtidig og deretter løfter dem oppover for å dra opp BHen da dette kan strekke stroppene og gjøre dem slappere.

UNNGÅ å dra for mye i stroppene når du setter på deg BH.

Samtidig så påpeker de at det er en metode som er hakket verre enn de to nevnte, nemlig «T-skjorte-teknikken». Å spenne fast BH-en før du setter den på deg for så å trekke den over hodet som en T-skjorte er nei-nei! Da er det stor sjanse for at du strekker ut BHen slik at den mister sin form.

Konklusjon? Hvordan du setter på deg BH er selvfølgelig helt opp til deg, men unngå å dra eller snu den for mye oppned da dette kan ødelegge formen og BH-spilene kan bøye seg.

Clasp and flip or reach around? #StoryOfMyLife

Posted by SOML on 17. august 2015