(Facebook/Skjermdump)

Hevder at menn liker det «barnslige» utseendet

Japanske kvinner betaler over totusen kroner for inngrepet som vil gi de vampyrlignende hjørnetenner.

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Silje Bjørnstad

(SIDE2): Kunstige hjørnetenner har blitt en populær skjønnhetstrend i Japan.

«Yaeba teeth»
Japanske kvinner i alle aldre står i kø på tannlegeklinikker for å skaffe seg enten midlertidige eller permanente kunstige hjørnetenner. Ifølge Daily Mail koster inngrepet koster rundt 246 pund, noe som tilsvarer over 2000 norske kroner.

Den britiske avisen skriver at den nye tanntrenden, også kjent som «yaeba teeth», er svært populært hos menn som finner det attraktivt med det barnslige utseende.

«Yaeba» betyr «doble tenner» og kan oppstå når jekslene skyver hjørnetennene fremover. Kvinnene kan selv velge om de vil lime på kunstige hjørnetenner, eller slipe de til den formen de ønsker og dermed få permanente vampyrlignende tenner.

Tanntrenden skal ha eksplodert etter at nasjonale popstjerner og kjendiser har gjort «vampyr-looken» til en hit i landet, skriver Japan Today. Popgruppa TYB48 skal være en av de som har bidratt til å få de japanske kvinnene til å bli hekta på hjørnetenner.

De holdt sin debutkonsert i Tokyo i april i fjor og de mener blant annet at «yaeba-tenner» gir jenter i tenårene og tyveårene en unik og attraktiv funksjon på gutta.

FLERE SAKER FRA NETTAVISEN:

Tanntrend
Tidligere i år Side2 om en annen skjønnhetstrend i Sørøst-Asia der tenåringer kjøper falsk regulering som de limer på tennene sine. Tannreguleringen skal visstnok være et symbol på status, helse og stil, og det er derfor et tegn på økonomisk velstand å bruke dem.

LES SAKEN HER: Sjekk den bisarre skjønnhetstrenden

Men denne tannmoten er ikke helt ufarlig da de små komponentene i tannreguleringen, som de fleste limer på selv, kan skape store problemer.

De løse delene kan nemlig løsne og kvele brukeren. Den falske reguleringen inneholder også ofte bly, noe som kan føre til forgiftnig.