TRENDER: Tone Damli Aaberge med magen bar, mønstermiks fra Mary Katrantzou og Hanneli Mustaparta i knallfarget kjole fra Phillip Lim.
TRENDER: Tone Damli Aaberge med magen bar, mønstermiks fra Mary Katrantzou og Hanneli Mustaparta i knallfarget kjole fra Phillip Lim. MONTASJE: Scanpix/Getty Images/All Over Press

Er du klar for dette?

Magetopper, knallfarger og mønstermiks trender nå.

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Ida B. Klokk

(SIDE2): Motebildet og trendene som varierer fra sesong til sesong kan kanskje føles som en jungel om man ikke har tid til å sette seg ordentlig inn i det. Derfor har vi fått tre moteeksperter til å oppsumere de aller viktigste trendene for denne sesongen, slik at du får en bedre oversikt over hva som gjelder om du ønsker å henge med på trendene.

Se moteekspertens svar under.

Annette Sandstå er mote- og skjønnhetskontakt i Polhem PR, og har full oversikt over hva som rører seg i moteverdenen. Her er hennes svar.


Hva tror du blir våren og sommerens største trender?
Trendene for vår og sommer 2013 blir preget av mye mønstre slik som striper, grafisk, snake og blomster kombinert med ulike materialer, som skinn og mesh. Det er mye fokus på kontraster både når det gjelder farger og tekstil.

En annen trend som kommer er den orientalske, både når det gjelder mønstre og kimono inspirerte kjoler og jakker. Dressen er også viktig. Spesielt dressjakken som du kan kombinere med matchene shorts eller ankelkorte bukser.

Den sporty trenden kommer også tilbake. Det er mye topper med transperante detaljer, jeans og vårens it-plagg bombejakken - som vi blant annet så på catwalken til Stella McCartney.

Hva skal man satse på av farger? Og print?
Tenk gjerne fruktfat med farger som fersken, orange og sitrongult. Du kan enten gå for en farge eller mikse det med print som blomster eller snake. Sort og hvitt er også farger vi ser mye av, men i form av grafiske mønstre som striper og ruter.

Er det et spesielt plagg som er et must?
Vårens «må ha» er bomberjakken. Bruk den til skjørt for å tone ned eller jeans for en mer sporty look.

På tilbehørfronten er det mye store statement øredobber, som blant annet Balmain viste på catwalken. Veskene er også mindre.

Er det en type silhuett som gjelder?
Vi ser mye kvinnelige og feminine silhuetter som er inspirert av 60.tallet med knelange skjørt og ettersittende kjoler.

Hvilke designerkolleksjoner kommer du til å la deg av?
Den avslappende og sporty stilen med jeans og hvitt som DKNY og Stella McCartney viste på catwalken. Jeg er ikke en person som går med så mye sterke farger, men i år skal jeg tørre å våge meg ut på en av vårens sterke fargetrender som oransje og neon kombinert med sarte farger som vist på catwalken hos Proenza Schouler.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Mote- og skjønnhetsjournalist Ida Elise Eide Einarsdóttir, som arbeider Vixen Magazine. Her er hennes svar:


Hva tror du blir våren og sommerens største trender?
En av de aller største trendene denne våren og sommeren er print i alle varianter - dyreprint, blomstertrykk og grafiske mønster, for ikke å glemme den stadig tilbakevendende camoen. Når vi snakker om print må også striper nevnes - som vi har sett på catwalken hos blant andre J. Crew, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger og Michael Kors.

I kontrast står det klassiske sorte og hvite som kommer til å bli en av de viktigste trendene den kommende sesongen - enten sammen eller som kun helhvitt.

En annen trend som har stått i medienes søkelys den siste tiden er 90-tallets bare mager sett hos blant andre Rag & Bone, Jason Wu og Alexander Wang. Kult, feminint og sexy - for du trenger jo ikke å vise frem alt. Et godt tips er å style magetoppen med en bukse eller et skjørt som er litt høyt i livet slik Jenny Skavlan gjorde på åpningen av OFW tidligere denne måneden.

Den sporty looken kommer også til å stå sterkt den kommende sesongen med feminin, retro og college som stikkord.

Hva skal man satse på av farger? Og print?
Typiske farger for våren og sommeren er de stadig tilbakevendende pastellene - denne gangen med lemon som hovedfarge. I tillegg ser vi mye svart og hvitt enten sammen eller hver for seg. Våren og sommeren kanskje aller største trendfarge er oransje som sett hos blant andre Victoria Beckham, Carolina Herrera og Alice + Olivia.

Når det gjelder print kommer blomstermønster i alle farger, fasonger, størrelser og varianter til å stå sterk denne våren og sommeren. Det samme gjør millitærprint som vi kommer til å se overalt.

Er det et spesielt plagg som er et must?
Nøkkelplagg denne våren og sommeren er den crispy, hvite skjorta som kan brukes til både hverdag og fest. Style med sesongens avslappede denim for en kul og casual hverdagslook og med svart, svart, svart og røde lepper til fest.

Et annet nøkkelplagg - eller tilbehør om du vil - er capsen. Aller kulest er den i skinn eller super-shiny som hos Alexander Wang og klassis crisp cotton som hos DKNY. Også kan du selvsagt bare låne kjæreresten sin gamle baseball cap.

Bomberjakke er superhot denne våren og sommeren, og den kommer i alle varianter både hos luksusmerkene og kjedebutikkene. Min favoritt er signert Loewe - vakker, elegant og akkurat passe rock 'n' roll. Andre varianter er signert Jonathan Saunders, Erdem og Chanel.

Er det en type silhuett som gjelder?
Den avslappede silhuetten som vi har sett hos blant andre Donna Karan, Theyskens' Theory og Diesel kommer til å stå sterk. Tenk minimalisme, rene snitt og lag på lag.

Hvilke designerkolleksjoner kommer du til å la deg inspirere av?
Det er vel knapt noen overraskelse at Alexander Wang leverer en av sesongens aller beste kolleksjoner - en slags presis dekonstruksjonisme med rene snitt, perfekt symmetri og rette linjer, cutouts og glow-in-the-dark looks. Umulig å komme utenom.

Ellers elsker jeg den danske designeren Asger Juel Larsen som er en av mine nye favorittdesignere. Kolleksjonene hans er kule, originale og edgy - en blanding av streetwear, Blade Runner og rock 'n' roll. SS13-kolleksjonen hans Goth Legion er ghetto grunge, avslappet romantikk og blankpusset Goth. Love!

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Anette Ousdal er stylist og showroomskordinator i This Is PR. Her er hennes svar.


Hva tror du blir våren og sommerens største trender?
Denne våren tror jeg den største trenden blir ruter, striper i sort/hvitt, helfargede dresser og mønstermix.

Hva skal man satse på av farger? Og print?
Pastellfarger,blomsterprint, striper, fargerblokker og asiatisk print.

Er det et spesielt plagg som er et must?
Alle plagg med striper vil jeg si er et must.

Er det en type silhuett som gjelder?
Rette silluetter, a-formede former og asymmetriske silluetter

Hvilke designerkolleksjoner kommer du til å la deg inspirere av?
Celine, Alexander wang, Balmain og Miu Miu.