Moteverden vil at vi skal legge fra oss baseplaggene. Dette er årets viktigste catwalktrender i 2016.
Moteverden vil at vi skal legge fra oss baseplaggene. Dette er årets viktigste catwalktrender i 2016. Getty Images

Disse trendene skal vi ha på oss i 2016

Det er nytt år og nye trender. Her er de viktigste trendene for 2016.

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Line Kirkhus

(SIDE2): De siste årene har vært preget av"normcore"- trenden med herreinspirerte drakter, baseplagg og nedtonete antrekk. I 2016 skal vi igjen kle oss i statement plagg, romantiske og femine kjoler, blomster og mønstermiks.

Skal vi følge catwalk-trendene fra de største moteukene er maksimalismen og lag-på-lag antrekkene de viktigste tendensene i motebildet.

Vi har tatt for oss de største trendene i året som kommer.


Pysjamas

Dette antrekket er for de fleste av oss forbehold nattestid og sengeantrekk. Moteverden vil derimot at vi tar med oss antrekket i hverdagen og gjerne med noen av sesongens mang og vakre blomsterprint. Flere av verdens største designere hadde antrekket i sine vår 2016 kolleksjoner og vi ønsker det hjertelig velkommen inn i vår hverdagsgarderobe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På catwalken til Dolce & Gabbana ble det vist lekre pysjamaser vi vil bruke til hverdags.

Pysjen kan kombineres med lekre sandaler og kles opp eller ned etter anledning.


Metallisk og bohem

Flere designere har tatt inn metalliske materialer inn i 2016. Skal vi tro den toneangivende designeren Isabel Marant blir miksen av metallisk og bohemt en stor trend dette året. Vi elsker looken den franske designeren viste på catwalken i høst, som er et friskt pust til den boheme stilen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Den franske designeren Isabel Marant viste i høst sin vårkolleksjon i Paris. Her var metalliske elementer og lakk kombinert med boheme jakker og sko.

Gult er en farge som vil prege motebildet i 2016. Hos Isabel Marant ble sommerfargen stylet med jakker i sølv.

Enkle og kroppsnære pologensere i kombinasjon med posete sølvbukser hos Isabel Marant.


Undertøyskjolen

Den florlette og nesten gjennomsiktige undertøyskjolen skal igjen se dagens lys, iallefall om vi skal følge designernes råd. Kjolen er sart og romantisk og skal ifølge designer Saint Laurent helst styles med røffere plagg som en slitt dongri- eller skinnjakke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hos Saint Laurent ble undertøyskjolene stylet med røffe jakker i dongri, skinn og med dyreprint.

Hos Balenciaga gikk modellene ikledd sarte silkekjoler på rekke og rad.

Hos det franske motemerket Céline fikk man se slip-kjoler i blonder og silke stylet med grove boots.


Av-skulderen

Trenden der skuldrene skal vises startet for fullt våren 2015. Den skal vi fortsette å bruke flittig, om vi skal høre på det franske motehuset Chloe. Looken er kul og man får vise hud på en vakker og diskret måte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Chloe har blitt et av de mest toneangivende motehusene de siste sesongene. Til våren 2016 skal vi gå med kjoler og topper der skuldrene viser.

Chloe viste flere skulderkjoler som denne i denim.


Bomberjakken og sportytrenden

Disse jakkene vil få en real oppsving i 2016. Jakken kan brukes til et nedtonet antrekk, eller fungere som en fin kontrast mot de florlette og romantiske kjolene som vil prege motebildet i 2016. Sportytrenden er også en tendens som til stadig går inn og ut av motebildet. I år har mange designere innkoorporert trenden i kolleksjonene og tradisjonelle sportsmerker som Adidas og Nike har fått en oppsving. Det er nemlig helt innafor å gå med treningsklær på jobb, om enn i en noe mer stylet versjon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bomberjakken blir et viktig trend plagg i året som kommer. Her i kombinasjon med helsetrøye og stripete kortbukser på catwalken til Alexander Wang.

Hos Chloe fikk man også se sportsinspirerte antrekk på catwalken.


Romantiske blomster og sløyfer

Sløyfer i halsen har vært en kjempestor trend i 2015. Dette vil ikke avta i året som kommer. Romantiske sløyfer i halsen har nemlig vært en gjenganger på catwalken for 2016 kolleksjonene. Feminine kjoler med blomsterprint, volanger, blonder og sarte materialer vil også komme sterkt tilbake, når den bohemske trenden igjen inntar motebildet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gucci har fått en oppsving det siste året etter å ha fått ny designer. Dette har resultet i en ny hype som heter "grandma-chic".

Lekre og romantiske blomsterkjoler vil prege motebildet i 2016. 

Gucci pyntet modellene sine med sløyfer i alle varianter.