GABI GREGG oppfordrer større kvinner til å føle seg selvsikker i badetøy, og mener at de skal glemme usikkerhetene sine og våge å ta på seg en todelt bikini.
GABI GREGG oppfordrer større kvinner til å føle seg selvsikker i badetøy, og mener at de skal glemme usikkerhetene sine og våge å ta på seg en todelt bikini. Lydia Hudgens (Gabifresh.com)

- Sexy badetøy er ikke bare for modeller

Blogger debuterer med egen «fatkini»-kolleksjon.

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Ida B. Klokk

(SIDE2): Gabi Gregg, tidligere skribent for motesiden XoJane, InStyle-journalist, og blogger, har skapt seg et navn i motebransjen gjennom sitt ønske om å inspirere kvinner med lignende kroppstyper til å føle seg selvsikker nok til å kunne gå i hva de måtte ønske.

Nå har hun designet en egen badetøyskolleksjon for «plus size»-kvinner.

Selvsikker i bikini
Badetøyslinjen har hun designet i samarbeid med merket Swimsuits for All. Størrelsene varierer mellom en europeisk størrelse 40 og 54. Dette tilsvarer de amerikanske størrelsene 10 til 24.

I fjor sommer skapte skribenten stor ståhei med en artikkel hvor hun la ut bilder av både seg selv og andre formfulle kvinner i bikini på bloggen sin.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Vår kultur er besatt av det å ha en «strandklar kropp». Bare ideen om at en på min størrelse kan gå i badedrakt, for ikke å snakke om en bikini, er sjokkerende for de fleste. Jeg vet hvor inspirerende det kan være å se mennesker med kropper som ens egen som føler seg selvsikker og lykkelig på stranden i noe annet enn et stort skjørt, skrev Gregg, og oppfordret formfulle kvinner verden over til å legge ut bilder av seg selv i badetøy også.

Bildene ble samlet i et galleri som fikk navnet «Fatkini». Galleriet kan du se her.

- Siden det var så mange som engasjerte seg rundt Fatkini i fjor, tenkte jeg at det å designe et par selv ville være en flott måte å fortsette bevegelsen med, skriver hun på bloggen sin.

GABI GREGG la ut dette bildet i protest mot samfunnets kroppsidealer i fjor.

Ekstra store størrelser
- Om butikken du er i ikke har de riktige størrelsene, kan det å kjøpe badetøy være en forferdelig opplevelse. Men det å finne et stilig alternativ, som passer, kan faktisk få deg til å føle deg fantastisk, sier Gregg til Refinery29.

- Jeg vet at det kan være vanskelig å finne trendy badetøy i ekstra store størrelser, men jeg håper denne kolleksjonen kan være til hjelp, sier hun.

Kolleksjonene vil komme i fire omganger, og inkluderer både todelte bikinier, badedrakter og tunikaer. På det første bildet som er sluppet poserer Gabi i en bikini med høyt liv, utskjæringer og galakseprint.

- Gabis «fatkini»-innlegg satte fokus på misoppfatningene rundt kvinner, selvbilde og badetøy. Tanken om at alle kvinner kan se fantastisk ut i badetøy er nettopp det vi fokuserer på. Hun har bevist at sexy badetøy ikke bare er for Sports Illustrated-modeller. sier Moshe Laniado, konsernsjef i Swimsuit For All.