HEIDICHIC: Heidi Lill Veivåg holder en knapp på det gode, gamle foundationtrikset.
HEIDICHIC: Heidi Lill Veivåg holder en knapp på det gode, gamle foundationtrikset. Ida Klokk (Side2)

- Mitt aller beste skjønnhetstips

Skjønnhetsbloggeren kan mange, men klarer likevel å trekke frem ett.

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Ida B. Klokk

(SIDE2): Mote- og skjønnhetsblogger Heidi-Lill Veivåg, også kjent som HeidiChic, er over gjennomsnittet glad og interessert i sminke.

Hun er utdannet hudpleier, og får også pleiet interessen sin gjennom egen blogg.

Når det kommer til hennes aller beste skjønnhettips må hun tenke seg om, men klarer likevel å trekke frem ett.

- Det finnes jo veldig mange gode skjønnhetsstips, men det beste er å alltid bruke en foundation som er like lys eller lysere enn din naturlige hudtone. Dette er et tips som går igjen ofte, men det er ikke tull, sier hun til Side2.

Slik finner du riktig farge

Hun anbefaler deg å sjekke om tonen er riktig ved å sammenligne den med hudtonen på halsen din.

NOMINERT: Side2s skjønnhetsblogger Heidi-Lill Veivåg er en av fem som er nominert til prisen «Årets skjønnhetsblogg».

- Bruker du samme farge i ansiktet som du har på halsen, trenger du heller ikke dra den nedover, sier Veivåg.

Heidi Lill er en av fem bloggere som er nominert i kategorien Årets skjønnhetsblogg under årets Vixen Blog Awards.

Bloggen startet hun i 2013 da hun på grunn av en skulderskade ikke lenger kunne arbeide som hudpleier.

- Jeg vil gjerne hjelpe andre, og gi dem gode tips - jeg sitter jo på så mange.

Når det kommer til å ha en god skjønnhetsblogg mener hun det å ha gode bilder er essensielt.

- Man må kunne ta bilder av både sminke og produkter. Jeg synes også det er viktig at man enkelt klarer å vise, steg for steg, hvordan man legger for eksempel en øyenskygge. Godt språk er også å foretrekke.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Vårens trender

Selv blir hun inspirert av blant annet bloggen TheBeautyDepartment.com og TV-stjernen Nicole Richie.

- Hun setter som oftes fokus på øynene sine, akkurat som jeg liker å gjøre, sier hun.

- Jeg tror også det blir trendy med oransje leppestift, en touch av rosa pastellfarget på øyenlokket, og sorte, innrammede øyne. Jeg har også tro på den veldig naturlige looken, der man skal se ut som om man ikke har på sminke i det hele tatt, sier Veivåg.

Her er de nominerte i kategorien «Årets skjønnhetsblogg»:
Wa2wo
Martine Kristine
Agnes Lovise
HeidiChic
I know that magazine

Vixen Blog Awards avholdes senere i januar, og Side2 er en av sponsorene. Det er nå opp til juryen å finne fram til vinnerne som presenteres under prisutdelingen 22. januar på Edderkoppen i Oslo.

Heidi har tidligere laget disse skjønnhetsvideoene for Side2:

Skjønnhetsbloggerens topp 10 skjønnhetstips:
1. Ta av sminken før du legger deg. Jeg kan ikke presisere nok hvor viktig dette er. Huden reparerer og hydrerer seg når du sover. Om du sover med sminke trekker all slags kjemikalier fra sminken ned i huden, huden blir tørr og eldes fortere.
2. Invester i gode hudpleieprodukter. Hvis du bruker produkter som du ikke merker forskjell på huden din av, så bør du skifte til noe annet. Det finnes garantert noe bedre på markedet! Spør om du kan få noen prøver på hudpleiesalonger eller parfymerier, for eksempel.
3. Rens huden natt og dag, og bruk alltid fuktighetskrem etterpå. Mange tror kanskje det ikke er så viktig å rense huden om morgenen fordi de allerede har tatt av sminken kvelden før. Fakta er at avfallsstoffer skilles mye hyppigere ut om natten og legger seg på huden, dermed er det viktig å rense huden.
4. Bruk serum! På grunn av serumets konsistens trekker det mye dypere ned i huden enn en krem, og kan gjøre underverker for en tørr hud for eksempel. Det finnes serum for alle hudtyper, så snakk med en hudpleier nær deg og finn ut hva som er best for din hud.
5. Drikk nok vann - og da mener jeg VANN og ikke brus, saft, juice osv. Huden og kroppen er avhengig av vann, og blir du dehydrert nok vil du se at huden tydelig blir preget av det. Et godt tips kan være å alltid ha en vannflaske med seg, enten en er hjemme eller ute.
6. Vær forsiktig med solarium og sol! Jeg blir nesten litt sjokkert når jeg ser hvor lite "solvett" enkelte har. Sol er versting for huden når det gjelder å utvikle rynker, så beskytt deg alltid med solfaktor 15 eller høyere.
7. Ikke vask håret hver dag. Håret får næring av fettet fra hodebunnen, og når du stripper håret og hodebunnen for fett hver eneste dag vil håret bli mer livløst og tørt. Det kan være vanskelig å la være når du ser at håret er fett, men da kan du bruke en god tørrsjampo for å få det bort.
8. Sov med håret i en løs flette om natten, så slipper du unødvendig slitasje og floker.
9. Stuss håret jevnlig - Dette er faktisk ikke bare tull. Så klart blir det kortere, men om du lar det vokse uendelig uten å gå til frisøren så vil hårene splitte seg oppover, og du ender opp med å få et slitt hår som du egentlig må klippe flere centimeter av for å få det til å se bra ut igjen.
10. Når det gjelder negler så bør du aldri klippe bort neglebåndene. Det er mange som gjør dette, for eksempel i utlandet, men det gjør bare at huden blir enda hardere når den kommer tilbake. Bruk heller et middel som mykgjør neglebånd og skyv forsiktig ned med en oransjepinne.