MARY-KATE OG ASHLEY OLSEN signerte autografer i butikken.
MARY-KATE OG ASHLEY OLSEN signerte autografer i butikken. Side2 (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg ble ikke overrasket

Mary-Kate og Ashley Olsen er i Norge for å promotere sin samarbeidskolleksjon. Men hva mener motefolket om plaggene?

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Ida B. Klokk

(SIDE2): Onsdag var det duket for lanseringen av Mary-Kate og Ashley Olsens kolleksjon for Bik Bok.

De to var selv til stede i kjedens flaggskipbutikk i Karl Johan.

Det var kø utenfor nesten så langt øyet kunne se. Noen hadde overnattet for å få med seg et møte med stjernene og godbiter fra kolleksjonen, mens andre hadde ventet utenfor i over 10 timer.

Blant dem var Julie, Henrikke og Benedicte fra Drammen.

Ivrige fans
- Vi var her rundt klokken halv syv. Vi stod opp klokken fem og tok det aller tidligste toget som gikk, sier Julie.

De tre har vært fan av barnestjernene siden de var små, og gledet seg stort til å se dem, men også å få med seg noen av plaggene fra kolleksjonen.

- Jeg synes det er en kul kolleksjon. Selv er jeg mest interessert i en av flanellskjortene. Men egentlig er det litt det samme for meg hva det blir, sier Henrikke.

- Jeg skulle gjerne hatt skinnjakken, selv om jeg synes den blir litt dyr, sier Julie.

Hva mener motefolket om kolleksjonen?
Moteblogger Annette Haga hadde benyttet seg av pre-shopping og hadde skaffet seg noen plagg fra kolleksjonen tidligere på dagen.

- Jeg synes det er spennende at det er de som samarbeider med Bik Bok. Jeg han vært fan av dem så lenge, at jeg kanskje blir litt blendet, men jeg synes det er masse bra i kolleksjonen, sier Haga til Side2.

- Det er veldig mye som passer til min type høststil, med den litt mørke og rocka stilen. Samtidig savner jeg kanskje litt det store ekstra. En del av det er ganske Bik Bok-preget, mens andre ting ikke er det. Skinnjakken med pels på måtte jeg bare ha. Jeg gleder meg til neste kolleksjon!

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Dette var altså en av tre kolleksjoner som skal lanseres i forbindelse med samarbeidet. Den første er en høstkolleksjon, mens den neste kommer til å inneholder mer festvennlige klær, da denne lanseres rundt juletider, og den tredje kolleksjonen er en vårkolleksjon som blant annet kommer til å inkludere en maritim stil.

Mary-Kate og Ashley Olsen har vært i Oslo siden i går, og Vixen-redaktør og moteekspert Ida Einardottir synes det er kult at stjernene faktisk kom til Norge.

- Ikke overrasket
Når det gjelder kolleksjonen så synes hun at den var som man kunne ha forventet

- Klærne ser ut til å være helt i Mary-Kate og Ashleys bane, så jeg var ikke overrasket over at den ble som den ble. Personlig liker jeg basisplaggene i kolleksjonen, som heller ikke er så verst i pris. Ellers er det mange typiske høstplagg, og ikke minst er dette en kolleksjon som jeg tror passer til kjedens kunder. Jeg tror den kommer til å selge godt, sier hun.

Bortsett fra basisplaggene holder hun en knapp på et pysj-inspirert antrekk, som hun gjerne kunne ha skaffet seg.

- Jeg synes den er skikkelig kul, og den har et Marc Jacobs-preg over seg. Jeg tenker at man kan style den opp og ned.

Vi møtte de to stilikonene tidligere i dag og de kunne fortelle at selv om både ruter og grunge, som finnes kolleksjonen, er hett i motebildet nå, så baserer de seg ikke på trender når de designer.

- Vi var mer opptatte av å inkludere det vi har arbeidet med i våre andre linjer og kolleksjoner i denne kolleksjonen. Vi vil at alt vi lager skal kunne vare evig, både i dag, og om ti år. Vi ønsker at alt vi gjør skal være organisk, sier hun.