Når skal man fortelle barna at julenissen ikke er ekte? Og hvordan? Amerikanske Leslie Rush hadde en løsning på akkurat disse spørsmålene som nå hylles over hele verden. Illustrasjonsfoto. 
Når skal man fortelle barna at julenissen ikke er ekte? Og hvordan? Amerikanske Leslie Rush hadde en løsning på akkurat disse spørsmålene som nå hylles over hele verden. Illustrasjonsfoto.  Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Måten denne moren fortalte barna at julenissen ikke er ekte på, hylles over hele verden

(SIDE2): Mange foreldre lurer nok på hvordan de skal fortelle barna sine at julenissen ikke finnes på ordentlig. 

Læreren Leslie Rush (57) fra Texas løste dette på en måte som den siste tiden har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier. 

Les også: - Det er ikke greit å lyve for barna om julenissen 

Ga i oppgave å finne ut hva noen trenger

Rush jobber som lærer i El Paso i Texas, og delte sin måte å forklare barna at julenissen ikke er ekte på i et onlineforum for ti år siden, skriver Washington Post. Problemstillingen var nettopp dette - at barn kommer i en alder hvor de begynner å lure på om julenissen er ekte eller ikke. 

Leslie skrev: 

Leslie Rush med sønnene og ektemannen det året den yngste av dem fikk vite om hemmeligheten bak julenissen.

«I vår familie har vi en spesiell måte å gå fra å motta fra julenissen til å bli en julenisse. På denne måten blir ikke historien om julenissen en løgn som oppdages, men en serie gode gjerninger og juleånd som åpenbares. Når de er 6-7 år, når som helst når du ser den gryende mistanken om at julenissen ikke eksisterer, er barnet klar.»

Videre forteller hun historen om den sju år gamle sønnen Adam og hvordan hun minnet ham på måter han kunne være empatisk og oppmerksom på andres følelser. Hun forteller ham hvordan hjertet hans har vokst så mye at hun mener hun er klar for å bli en julenisse. 

Les også: Dette skjer med barna når voksne drikker for mye alkohol

Sønnen fikk i oppgave å finne ut noe noen trengte og deretter gi dem dette i smug. Han valgte nabodamen, som stadig vekk ropte på barna når de lekte for nærme huset hennes. Han hadde lagt merke til at hun alltid tok inn avisen med bare føtter, så han sa til moren at han ville kjøpe tøfler til henne.  

Les også: 7 ting bare småbarnsforeldre opplever

Delt av Ashton Kutcher

Nå er Adam voksen, og har selv blitt pappa. Sønnen hans var ni år da Adam satt seg ned med ham og fortalte ham akkurat den samme fortellingen om hemmeligheten rundt julenissen, skriver Washington Post.

«Julenissen er ikke en mann som reiser verden rundt i løpet av én natt og leverer gaver til alle, forklarte Adam. Det betyr imidlertid ikke at det ikke finnes noen julenisse, fortsatte han - julenisser finnes det nemlig over alt. Og når noen er klare for å bli julenisse, vil de få beskjed - akkurat som en soldat som kalles inn i militæret. »

Det ti år gamle svaret ble oppdaget på nytt av en kvinne som delte det på Facebook-siden sin. Senere ble den plukket opp av en rekke medier, og skuespiller Ashton Kutcher delte den også. 

Det var imidlertid ikke før i forrige uke at en venn leste den og husket det som familien Rush sin historie. 

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.