Ny uhøtydelig undersøkelse gir deg noen gode grunner til å trene - foruten at du kommer i form.
Ny uhøtydelig undersøkelse gir deg noen gode grunner til å trene - foruten at du kommer i form. (Istock)

Undersøkelse: - Folk som trener har mest sex

Personer som trener har i snitt sex 1,41 ganger i uka.

Nok en god grunn til å dra på treningssenteret: Folk som holder seg i form har mer sex!

Det kommer fram i en undersøkelse utført av Opinion på vegne av SATS/Elixia. Her er det blitt undersøkt om det finnes en sammenheng mellom det å ha det bra, lykkefølelsen og trening.

Les også: Øvelsene du bør gjøre FØR du løper

Blant spørsmålene, som ikke bare handler om trening, dreier det seg også om sexlivet. Resultatet viser at nordmenn som ikke trener har i snitt sex 0,92 ganger i uka. Personene som kommer seg på treningssenter, har i snitt sex 1,41 ganger i uka.

Og siden vi liker å slå svenskene, kan vi meddele at i nabolandet er tallene henholdsvis 0,85 (ikke trener), mot 1,16 (trener på treningssenter).

Les mer: Kvinner mister sexlysten i lange parforhold

Folk som trener ser mindre TV - positivt med tanke på at man ligger mindre på sofaen - negativt hvis man går glipp av siste nytt på HBO og Netflix.

Health & Happiness Survey 2017 er en kvantitativ undersøkelse, og ble gjennomført som en spørreundersøkelse på nett. Cirka 1000 personer i aldersgruppen 18-65 år i Norge, Sverige, Danmark og Finland har deltatt. I tillegg ble et representativt utvalg som trener på treningssenter spurt. Utgangspunktet for undersøkelsen var: Hva har trening å si for hverdagen vår?

Aktive ser mindre TV

Foruten score på sex, viser det seg at personer somt trener er generelt lykkeligere og mindre deprimert. I studien heter det: «I Norge svarer 52 prosent av SATSELIXIA-medlemmene at de på en skala fra 0-10 har en lykkefølelse på mellom 8-10. I tillegg til følelsen av lykke grunnet fyisk helse, spiller finansiell situasjon, latter i hverdagen og personlige relasjoner inn.

Andre fordeler ved trening er at man ser mindre TV. Nordmenn som ikke trener, ser i snitt 6,6 timer på TV i uka, mens folk som går på treningssenter ser i snitt 5,2 timer på TV i uka.

Altså, tre gode grunner til å trene: Mer sex, mindre slappfisk foran TV-en og du smiler mer!

Se også: Dette bør du spise før og etter trening

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.