BLOGG SHOUT Eemmyp: HEY BABIES (2)
ET PAR AV DISSE kan du gjøre helsen bedre.
ET PAR AV DISSE kan du gjøre helsen bedre. Foto: Colourbox

To biter sjokolade daglig kan redusere sjansen for slag

Her er veldig godt nytt for sjokoladespisere.

(SIDE2): Det er mange grunner til at du kjenner et søtsug.

Og «alle» vet at mørk sjokolade er bedre enn den lyse. Men nå har forskerne ved University of Aberdeen også funnet at sjokolade kan hjelpe mot slag.

Ikke kutt sjokoladen

Forskerne fant at om du spiser 100 gram sjokolade per dag, så reduserer du risikoen med 23 prosent, melder Sky News.

Da har de tatt andre faktorer med i bildet.

SE OGSÅ: Så mye er egentlig én porsjon

Studien har tatt for seg 21.000 voksne og deres mattinntak over tid. Den er del av en lengre studie som forsker på virkningen av folks dietter over mange år.

GODT FOR HJERTET: Sjokolade i moderate mengder.

Forskerne konkluderte med at det ikke er noen grunn til å kutte ut sjokoladen for å forhindre at man får kardiovaskulær sykdom. Tvert imot, altså.

Ikke for overvektige

Samtidig, advarer forskerne, så er det selvfølgelig en helsefare forbundet med sjokoladespising om man er overvektig. Sjokolade fører også til at du legger på deg - og det er heller ikke bra for blodårene dine.

Likte du denne saken? Følg Side2 på Facebook da vel!

- Det jeg leser ut fra denne studien er at om du er normalvektig så kan du ha helsefordeler ved å spise sjokolade i moderate mengder. Du øker i alle fall ikke risikoen for hjertesykdommer, sier legen Tim Chico ved kardiovaskulær medisin ved University of Sheffield.

Tidligere studier har også konkludert med at sjokolade kan ha en god effekt på kroppen.

Derfor kan du trygt lese denne: Dette er årets sjokoladenyheter


Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN