Stortingspolitikere i Høyre og Fremskrittspartiet ber egen helseminister si ja til eggdonasjon i Norge.
Stortingspolitikere i Høyre og Fremskrittspartiet ber egen helseminister si ja til eggdonasjon i Norge. Foto: Colourbox.com (Colourbox)

Høyre- og Frp-kvinner ber Høie snu om eggdonasjon

Stortingspolitikere i Høyre og Fremskrittspartiet ber egen helseminister si ja til eggdonasjon i Norge.

– Hvis en mann har problemer med fruktbarheten, sier vi «det fikser vi for deg». Men hvis en kvinne har problemer, vil vi ikke hjelpe. Det synes jeg er underlig, sier Kari K. Kjos (Frp), leder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, til Aftenposten.

Hennes klare oppfordring til helseminister Bent Høie (H) er å si ja til at kvinner kan donere egg på lik linje med at menn i Norge kan donere sæd. Hun får støtte av Kristin Vinje, stortingsrepresentant og nestleder i Oslo Høyre.

FRP: Leder av Stortingets helse- og omsorgskomité, Kari Kjønaas Kjos.

– Oslo Høyre har vedtatt at Høyre bør si ja til eggdonasjon. Jeg har spilt inn forslag til programkomiteen om at dette bør inn i det nye partiprogrammet, sier Vinje.

Etter det Aftenposten erfarer skal lederne for de fire samarbeidspartiene på borgerlig side møtes i løpet av januar for å diskutere de vriene spørsmålene knyttet til bioteknologi.

Frp sier i sitt partiprogram ja til eggdonasjon. Regjeringspartner Høyre har hittil sagt nei, men punktet om «nei til eggdonasjon» var strøket i det første utkastet til partiprogram for neste periode. (©NTB)

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.