SUNT OG GODT: Skummet melk, svart te, søtpotet, tranebær, laks, havregryn, mangoshake, pintobønner, grønnkål og egg.
SUNT OG GODT: Skummet melk, svart te, søtpotet, tranebær, laks, havregryn, mangoshake, pintobønner, grønnkål og egg. Foto: Foto: Colourbox

Den billige supermaten

Det trenger på ingen måte å være dyrt eller i pulverform.

(SIDE2): Nettstedet Ivillage har laget en liste over 10 matvarer som er supermat for kroppen din. Det beste av alt er at alt er billige varer som du har råd til.

GRØNNKÅL (KALE)

Den grønne salaten er proppfull av antioksidanter. Her finner du vitaminer, mineraler og mye fiber. Salaten inneholder også omega 3-fettsyrer og kalsium. Den er billig og lett å tilberede. Flere grønnsaksbutikker har salattypen i Norge.

Bruk den gjerne i supper og stuinger, tilsett de siste 20 minuttene.

SØTPOTET

Denne oransje poteten smaker ikke bare godt, den er også full av godsaker kroppen din trenger. Den er som en skjønnhetsbehandling for deg, takket være det høye innholdet av betaKaroten. Alle cellene i kroppen vil hoppe av glede og dette er grønnsaken du bør spise for fin og skinnende hud. Potetene inneholder mye fiber og B-vitaminer. Bak dem eller mos dem med litt melk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LUNSJ OG KOS: Muffins med tranebær og skive med smøreost og røkelaks.


TØRKET TRANEBÆR

Hvem trenger dyr, tropisk frukt når du kan hive i deg en håndfull tranebær istedenfor?

Tranebær har et naturlig høyt innhold av antioksidanter. Dessuten kan det virke forebyggende på urinveisinfeksjoner.

Ha de over salaten, i muffins eller over havregrynene til frokost.

SKUMMET MELK


Et glass melk gir deg kalsium, protein, magnesium, jod, fosfor, riboflavin (vitamin B 2) og vitamin B 1. Ta deg et glass iskald melk, ha melk i kaffen din, bruk melk i smoothie eller lag det en varm kopp med kakao.

PINTO-BØNNER

Ikke la deg lure av at de er små, bønnene er som en punsj av næringsstoffer. Proteiner, fiber, b-vitaminer, antioksidanter. Pintobønnene er av de sunneste bønnene du kan spise. Bruk bønnene i chili con carne, bruk dem sammen med kyllingkraft, stekt løk, og hvitløk som en siderett.


EGG

Å spise egg er noe av det lureste du kan gjøre. Her får du mye god næring for pengene! Egg er nemlig en av de mest næringsrike matvarene vi har og en perfekt kilde til protein. I tillegg inneholder egg  vitamin A, B, D, E og K. Egget er rik på mineraler som jern, kalsium, natrium, kalium magnesium, sink, fosfor og selen.

Det er mest protein i eggeplommen og et egg inneholder bare 70 kalorier.

SVART TE

Nei, du trenger ikke drikke te som koster skjorta. den vanlige svarte teen du får på dagligvarebutikken holder i massevis. Den svarte teen er pakket med helsebringende og beskyttende stoffer som gjør at du lettere kvitter deg med frie radikaler.

I tillegg skal tedrikkere angivelig ha mindre rynker enn andre. Så ta deg en te nå. Hold søtningen på et minimum, så trenger ikke tekoppen være proppfull av kalorier heller.

HAVREGRYN

Du kan få frokostblandinger i utallige versjoner om dagen. Den ene dyrere enn den andre. Men det eneste du egentlig trenger er havregryn. Så kan du tilsette litt frukt selv.

Grynene har høyt innhold av antioksidanter som sies å beskytte mot frie radikaler og redusere betennelsestilstander i kroppen. I tillegg inneholder grynene sink, magnesium og jern. Du kan også bruke havregryn i pannekaker og vafler. De kan lures inn i bakeoppskrifter, ha de i muffins for eksempel.

Selv om havregryn fortsatt er billig, opplevde vi i Norge et ekstremt prishopp på havregryn akkurat.


LAKS

Laks er blitt billig fisk og du trenger ikke spise den fersk heller. Billigste type på boks, frossen, røket eller gravet har like stor verdi næringsmessig. Omega-3 og D-vitamin er bare noen av de gunstige næringsstoffene du får i deg. Bruk laks som pålegg eller ha en god laksemiddag ukentlig. Pasta med laks, laksesalat eller laksesandwich med majones, sennep, løk, selleri og sitron.

MANGO

Mango har mange gode vitaminer og mineraler å by på, som C-vitamin, vitamin A, fiber, kalium.

Del mangoen i biter eller staver for å spise som den er eller ta den i blenderen sammen med yoghurt, isbiter og honning. Eller bruk den i salaten med avokado og rødløk, med litt lime.Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN