Ikke like mange velger appelsinjuice i kostholdet, som tidligere.
Ikke like mange velger appelsinjuice i kostholdet, som tidligere. Foto: Colourbox (Illustrasjon)

Amerikanerne dropper appelsinjuice i kostholdet

Salget av appelsinjuice har stupt de siste fire årene.

(SIDE2): «Frokostdrikken» forsvinner mer og mer fra kostholdet i USA, melder avisen Independent.

Avisen skriver at salget av det, som for mange her hjemme fortsatt er en naturlig del av frokostbordet, har falt med hele 13 prosent de siste fire årene.

Tallene gjelder for frossen appelsinjuice, mens salget av fersk appelsinjuice skal ha falt med 10 prosent de siste fire årene.

 - Minimale forskjeller

Ernæringseksperter har lenge snakket om at appelsinjuice ikke bør være tørstedrikke og at drikken inneholder en mengde karbohydrater som brytes ned til sukker. På den måten er ikke appelsinjuice særlig mye bedre enn sukkerholdig brus.

Allikevel inneholder juicen C-vitaminer og av den grunn er den et sunnere valg.

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen har tidligere vurdert ulike juicetyper for Side2 og konkluderte her med at det er små variasjoner mellom de ulike appelsinjuicene og at disse minimale forskjellene ikke vil ha mye å si i det store og det hele.

 - Bruk mindre glass

Hun påpeker dog at juice ikke må forveksles med appelsin-nektar, som er tilsatt sukker og selv om appelsinjuice kan inngå som en enhet i anbefalingen om «5 om dagen» så er det viktig å merke seg at en porsjon er cirka 100 gram. Noe som betyr at en desiliter juice er en enhet.

Juice kan inngå som én enhet i anbefalingen om «5 om dagen». Én porsjon er cirka 100 gram, noe som betyr at en desiliter juice er en enhet.

- Juice er ingen tørstedrikk, så jeg anbefaler at man har mindre glass og at ett glass juice på cirka 1 desiliter er det man får, sa Andersen til Side2.

Har du også helt juice feil fra kartongen? Se hvordan du heller riktig her:

(Artikkelen fortsetter under)

 - Nesten like mye sukker som i M&Ms

Skribent i Business Insider, Erin Brodwin, har tidligere skrevet et innlegg som hun kaller «Den største bløffen i livet ditt». Her skriver hun at appelsinjuice ikke er særlig mye bedre enn et glass brus.

Hun poengterer også at innholdet av sukker i 3.5 desiliter appelsinjuice, er nesten like mye som i en pose med sjokoladekulene M&Ms.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.