AVOKADOSTEINEN skal være den sunneste delen av avokadoen. Men det kan likevel være greit å unngå å spise den, ettersom forskerne ennå ikke kan si med sikkerthet at det er trygt å spise den.
AVOKADOSTEINEN skal være den sunneste delen av avokadoen. Men det kan likevel være greit å unngå å spise den, ettersom forskerne ennå ikke kan si med sikkerthet at det er trygt å spise den. Foto: Colourbox

Advarer mot å spise avokadosteinen

Har blitt trendmat, men er visst ikke så gunstig likevel.

(SIDE2): Den siste tiden har en rekke bloggere og helsemagasiner - inkludert Side2, omtalt avokadosteinen som den sunneste delen av avokadoen.

For lite forskning

Mange velger nå bruke avokadosteinen som supermat, og maler den opp og putter den i smoothien. Avokadosteinen skal nemlig være proppfull av antioksidanter.

Men hos Danmarks Tekniske Universitets Fødevareinstitut fraråder de å spise avokadoens harde kjerne, skriver MX.dk.

- DTU har undersøkt saken og har kun funnet et fåtall undersøkelser som kan vise om det er trygt å spise avokadostein, skriver de på sin Facebook-side «Mad med mindre kemi».

Bekymret for toksiner

De mener at siden det finnes så lite data som sier noe om hvorvidt det er trygt å spise kjernen, så er det rart at folk nå i så stor grad har besluttet å spise den. Spesielt med tanke på at avokadoblader kan være giftige.

- Om det er forekomst av giftige toksiner i en plantedel kan man ikke utelukke at det også finnes i en annen plantedel, sier toksikolog og seniorrådgiver ved DTU, Kirsten Pilegaard.

Les hele innlegget fra DTU her:

DET ER IKKE SMART AT SPISE AVOCADOENS STENSpiser du blendet eller knust avocado-sten, fordi det angiveligt skulle være...

Posted by Mad Med Mindre Kemi on 29. februar 2016

Avokadokjøttet kan man selvsagt fortsatt spise med god samvittighet. Side2 digger den fete frukten, og lagde nylig en liste over 5 gode grunner til å spise avokado. Visste du for eksempel at avokado er noe av det sunneste pålegget du kan ha på brødskiva.

Om du er glad i avokado bør du også gå med deg dette geniale trikset som modner avokadoen på 1-2-3.

Du vil kanskje også blir like forskrekket som oss over å få vite at  avokadoen snart kan være utrydningstruet.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.